News Flash:

Cele mai scumpe 3 proceduri medicale din lume

22 Septembrie 2016
1524 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicina face pasi importanti in fiecare zi. Cercetarea medicala si cercetarea stiintifica in general, descopera noi si noi modalitati de a ne proteja, de a ne vindeca si de a ne mentine sanatoasi in tot mai multe circumstante.
Acesta este si motivul petru care speranta de viata este in crestere in tarile civilizate, acolo unde medicina se practica la standarde tot mai inalte.

Pe de alta parte toate aceste cuceriri medicale si interventii revolutionare nu ar fi fost posibile daca nu ar fi existat bani pentru descoperirea lor si in multe cazuri e nevoie de extrem de multi bani si pentru aplicarea lor.

Cea mai scumpa tara din punct de vedere medical

Ne putem bucura pentru ca acum avem acces la o multitudine se solutii medicale in situatii care, in urma cu ceva timp, pareau imposibil de rezolvat si care aveau un singur diagnostic, nefavorabil.
Numai ca pentru a putea beneficia de aceste proceduri e nevoie de bani, mai multi sau mai putini. Uneori cheltuielile sunt suportate de stat, asiguratori sau alte institutii / organizatii. In alte situatii trebuie sa le suportam din propriul buzunar.

Iata care sunt cele mai scumpe 3 proceduri medicale din lume. Analiza este facuta in Statele Unite, centru mondial al cercetarii si performantei medicale si reflecta costurile medii ale acestor proceduri.

Locul 3 : Traheostomia - 371 000 de dolari
Este o interventie chirurgicala constand in imbinarea traheei cu pielea.
O traheostomie se practica dupa o laringectomie totala (ablatia intregului laringe, conduct situat deasupra traheei). La sfarsitul interventiei, chirurgul sutureaza traheea la o incizie cutanata deschisa pe gat. O canula de plastic sau de metal este pusa in trahee cu aceasta ocazie.
Ea este lasata aici timp de un an cu scopul de a evita orice risc de stenoza (ingustare

Locul 2 : Bypass coronarian - operatie pe cord deschis - 428.400 dolari
Bypass-ul coronarian este o interventie de revascularizare, folosita pentru a imbunatati fluxul sanguin al inimii la pacientii cu afectiuni severe ale arterelor coronare.
Bypass-ul coronarian este un tratament pentru aceste afectiuni. In timpul acestei operatii, o vena sau o artera sanatoasa este recoltata din alta parte a corpului si este grefata pe artera bolnava. Vena sau artera grefata ocoleste portiunea blocata din artera coronara. Acest nou pasaj va aduce sange bogat in oxigen pentru muschiul cardiac. Pot fi inlocuite pana la patru artere coronare in timpul unei interventii de bypass.

Cand nu e indicat sa faci o operatie 

Locul 1 : Transplantul de organe - 527 829 dolari
Transplantul de organe este una din cele mai interesante parti ale medicinei. El reprezinta de fapt inlocuirea unui organ care nu isi mai poate indeplini corect functiile (datorita unor procese patologice sau traumatisme) sau care devine chiar periculos pentru organism, cu altul sanatos, care poate prelua rolul celui bolnav. In vederea realizarii transplantului este necesara existenta a doua persoane cheie: primitorul (receptorul) si donatorul. Donatorul poate fi o persoana in viata sau o persoana recent decedata. Trebuie precizat insa ca nu toate organele organismului uman pot fi transplantate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

medicina sanatoasi diagnostic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033309 (s)