News Flash:

Cele mai sanatoase condimente

22 Iunie 2014
1390 Vizualizari | 0 Comentarii
“Condimentele, nelipsite din bucatarie, au un continut bogat de vitamine si proteine – ideale pentru intarirea sistemului imunitar”, spune specialistul in nutritie Donna Tainter, autoarea cartii “Mirodenii si condimente: explicatii tehnice despre alimentatie”. Astfel, ghimbirul face minuni pentru sistemul circulator si este eficient pentru tratarea durerilor reumatice, atat de des intalnite in aceasta perioada la persoanele care sufera de aceasta afectiune. In acelasi timp, expertul Tainter completeaza ca ghimbirul este un bun antiinflamator si poate fi folosit cu succes impotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a Alzheimerului. Oregano are drept componente active doua substante cu importante proprietati antibacteriene.

Vezi si: Amestecul perfect de condimente pentru un gratar picant
 
“Este un antioxidant puternic, de 42 de ori mai eficient decat merele, de 12 ori mai vitalizant decat portocalele si de patru ori mai eficient decat afinele”, spune Donna Tainter. Specialistul completeaza ca, datorita proprietatilor antimicrobiene, bacteriile, virusurile si microbii isi gasesc un inamic de temut in scortisoara. In plus, acest condiment, daca este consumat cu regularitate, impiedica formarea si dezvoltarea bacteriilor si infectiilor in organismul uman. “Este un bun tonic cerebral si are proprietati antiinflamatorii”. Scortisoara poate fi introdusa si in dieta persoanelor bolnave de diabet, deoarece reduce semnificativ valoarea glicemiei”, adauga nutritionistul.

Vezi si: Cele mai bune medicamente naturale pentru inima
 
Chili este un remediu excelent pentru nasul infundat. Mai mult, acest condiment are o influenta majora asupra cresterii imunitatii organismului, atat de afectata in aceasta perioada. “Este remediul natural al problemelor pulmonare si are rol de prevenire a cancerului la stomac. Chili poate fi introdus cu succes in orice cura de slabire, deoarece are capacitatea de a arde grasimile si de a accelera digestia”, explica Donna Tainter. Patrunjelul este un complex puternic de vitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru si aminoacid. In plus, aceasta planta este remediul ideal atunci cand suntem raciti, deoarece este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, astfel ca 100 de grame de patrunjel contin in jur de 240 de miligrame de vitamina C.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

condimente bolilor cardiovasculare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2555 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014588 (s)