News Flash:

Cele mai promitatoare 20 alimente anti-cancer in viziunea unui medic

7 Noiembrie 2011
4723 Vizualizari | 0 Comentarii
David Servan Schreiber

In urma cu 16 ani, David Servan-Schreiber, neuropsihiatru francez, a fost diagnosticat cu o tumora maligna pe creier. Prima data in 1992, cand avea 31 de ani. A facut doua operatii si chimioterapie luni de zile. La un moment dat l-a intrebat pe oncologul sau daca schimbarea alimentatiei il va ajuta in lupta cu aceasta boala, dar oncologul i-a spus ca nu va aduce o mare diferenta. 

Cu toate acestea, el a fost decis sa incerce si aceasta varianta, iar dupa indelungi cercetari si calatorii in diverse zone ale globului, in timpul carora a discutat cu experti oncologi de pe aproape fiecare continent, el a descoperit o multitudine de alimente care pot lupta cu cancerul si care, in final, l-au ajutat sa traiasca mai mult decat estimau oncologii lui si mai sanatos (medicul francez a murit pe 24 iulie 2011). 

In calatoriile sale si in urma cercetarilor, Servan-Schreiber a descoperit ca, in principal, alimentele care combat aceasta maladie sunt legumele si fructele cat mai colorate, grasimile nesaturate (ulei de masline, de rapita sau din seminte de in), usturoi, ierburi aromatice si condimente. Carnea si ouale sunt optionale. 

Servan-Schreiber a realizat apoi o lista cu cele mai promitatoare alimente in lupta contra cancerului. Include cel putin unul, de preferat doua, la fiecare masa, pentru a-ti maximiza protectia. Iata care sunt cele mai promitatoare alimente anti-cancer, in viziunea medicului francez:


1. Ceaiul verde
Acest ceai este bogat in compusi numiti polifenoli, inclusiv catechine (si in special EGCG), care impiedica dezvoltarea de noi vase de sange ce hranesc tumorile. Este, de asemenea, un puternic antioxidant si detoxifiant (activeaza enzimele din ficat care elimina toxinele din organism) si incurajeaza distrugerea celulelor canceroase. 

Ceaiurile japoneze (sencha, gyokuro, matcha etc.) contin chiar mai mult EGCG decat tipurile comune de ceai verde chinezesc (cauta-le in magazine cu specific asiatic si in cele naturiste). 

Eliberarea substantelor active din planta necesita o infuzare prelungita, de circa 8-10 minute. Ideal este sa infuzati 2 grame de ceai verde, vreme de 10 minute, intr-un ceainic, si sa-l consumati cel tarziu in ora care urmeaza, fiindca dupa aceea, polifenolii dispar. Se recomanda ingerarea a 6 cesti pe zi.

Atentie! Anumite persoane sunt sensibile la cafeina continuta in ceaiul verde si pot suferi de insomnie, daca il beau dupa ora 16.

2. Sucul de rodii
Acest suc a fost folosit in medicina persana timp de mii de ani, proprietatile lui antioxidante si antiinflamatoare fiind confirmate si de studii. Acestea au aratat ca sucul de rodii poate reduce substantial dezvoltarea chiar si a celor mai agresive cancere de prostata (printre altele). 

Mai mult, consumul zilnic de suc de rodii incetineste raspandirea cancerului de prostata cu mai mult de 50%. Bea zilnic la micul dejun circa 250 de mililitri din acest suc. 

3. Ghimbirul
Acesta este un puternic antiinflamator, care combate anumite celule canceroase si ajuta la incetinirea cresterii tumorii. In plus, o infuzie de ghimbir poate ameliora greata provocata de chimioterapie sau radioterapie. 

Adauga ghimbir ras proaspat la diverse preparate sau fa o infuzie dintr-o bucata de circa 2 centimetri de ghimbir, taiata felii: pune-o in apa care clocoteste si las-o timp de 10-15 minute. 

4. Curcuma
Curcuma este anti-inflamatorul natural cel mai puternic al momentului actual. El contribuie, de asemenea, la inhibarea celulelor canceroase prin apoptoza. In laborator, s-a dovedit ca sporeste eficienta chimioterapiei si reduce progresia tumorilor.

Atentie! Pentru a fi absorbit de catre organism, curcuma trebuie sa fie amestecat cu piper negru. Ideal este sa fie solubilizat in ulei de masline sau de in. Diferitele soiuri de curry nu contin decat 1/5 curcuma, de aceea trebuie folosit praful pur.

5. Varza de Bruxelles, broccoli, conopida

Cele trei alimente enumerate mai sus contin doua molecule puternice anticancer care ajuta organismul sa scape de anumite substante carcinogene si care pot preveni transformarea celulelor precanceroase in tumori maligne. 

Atentie! Varza, broccoli si celelalte surate ale lor nu trebuie fierte, fiindca substantele anticancerigene dispar.

Mod de folosire: fierbere scurta, in vapori de apa, salate crude sau calire rapida, in putin untdelemn de masline.

6. Usturoiul, ceapa, prazul
Compusii gasiti in acestea incurajeaza distrugerea celulelor canceroase in cazul cancerelor de colon, san, plamani si prostata. In plus, studii epidemiologice sugereaza un risc scazut de cancer de rinichi si de prostata la cei care consuma foarte mult usturoi. 

Compusii activi din usturoi sunt eliberati cand zdrobesti cateii si sunt mult mai usor de absorbit daca sunt combinati cu putin ulei. Poti face un sote din usturoi si ceapa tocate, cu putin ulei de masline, legume la aburi sau trase in ulei si piper negru. Usturoiul, ceapa si prazul pot fi de asemenea consumate crude, amestecate in salate sau in alte preparate. 

7. Soia
Printre femeile asiatice exista in mod semnificativ mai putine cazuri de cancer de san, acestea consumand soia inca din adolescenta, iar cele care au acest tip de cancer fac tumori mai putin agresive si au sanse mai mari de supravietuire. 

Soia este bogata in izoflavone, aceste substante fiind cele care combat cancerul, insa, suplimentele cu izoflavone au fost asociate cu o agravare a anumitor cancere la san. 

Consuma lapte de soia sau iaurturi din soia in loc de laptele de vaca, la micul dejun, si foloseste branza tofu si alte produse din soia, cat mai naturale, la diverse preparate. 

8. Pestele gras
Riscul de a face anumite cancere este semnificativ mai mic la persoanele care mananca peste de cel putin doua ori pe saptamana. Mai multe studii au scos la iveala ca acizii omega-3 din pestele gras (sau din suplimentele cu ulei de peste de inalta calitate, purificat) pot ajuta la incetinirea ritmului de dezvoltare a celulelor canceroase din multe tipuri de tumori maligne. 

Consuma peste de doua-trei ori pe saptamana. Alege pesti mici, cum ar fi macrou mic sau sardine (inclusiv cele din conserve, dar sa fie conservate in ulei de masline si nu in ulei din seminte de floarea-soarelui, care este prea bogat in acizi omega-6). Pestii mici contin mai putine toxine din mediul inconjurator, cum ar fi mercur. Somonul salbatic este de asemenea o sursa buna de acizi omega-3. Cauta sa fie congelat sau proaspat deoarece continutul de omega-3 scade in timp. 

9. Portoca, lamaia, grapefrutul
Acestea contin flavonoide, compusi care stimuleaza eliminarea carcinogenilor din organism. Rade coaja de citrice (dar fructele sa fie organice) la sosuri de salate sau pentru ceai si consuma miezul ori simplu ori in salate, combinat cu alte fructe. 

10. Capsunile, zmeura, murele, afinele
Acestea contin acid elagic si multi polifenoli care inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Mananca la micul dejun astfel de fructe, amestecate cu lapte de soia si cereale combinate (amestecuri care contin diverse tipuri de cereale - ovaz, orz, in, secara etc.). Fructele congelate pot fi la fel de bune ca cele proaspete. 

11. Ciocolata neagra
Ciocolata neagra care contine peste 70% cacao ofera numerosi antioxidanti, polifenoli si proantocianidine. De fapt, un patrat dintr-o astfel de ciocolata contine de doua ori mai multe asemenea substante decat un pahar cu vin rosu si aproape la fel de multe ca o ceasca cu ceai verde. Aceste molecule incetinesc cresterea celulelor canceroase si limiteaza vasele de sange care le hranesc. 

Servan-Schreiber considera ca medicina conventionala - operatii, chimioterapie, radioterapie etc. - trebuie folosita pentru a trata cancerul, dar este de parere ca nu trebuie neglijata nici capacitatea naturala a organismului de a lupta cu boala, mai ales ajutat de o alimentatie potrivita, exercitii fizice si meditatie. El a mentinut cancerul sub multi ani, atribuind aceasta reusita schimbarilor facute in stilul de viata. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceaiul verde ghimbirul curcuma soia pestele gras ciocolata neagra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021288 (s)