News Flash:

Cele mai frecvente greseli pe care le faci cand gatesti chiftele

10 August 2018
17414 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7260 RON (-0.0014)
USD: 4.2652 RON (+0.0051)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap: fie nu pui suficienta sare, fie nu le prajesti cat trebuie, ba iti ies prea tari, ba prea uscate. Daca vei urma insa cateva sfaturi de baza, munca nu numai ca-ti va fi cu mult usurata, dar si chiftelele vor fi delicioase! Unde gresesti?

Nu pui suficient de multa sare - Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne. Scoti din compozitie ierburile aromatice - Ierburile aromatice sunt cele care dau savoare chiftelutelor. Fara ele, vei obtine niste burgeri simpli. Nu te limita la patrunjel si busuioc. Combina cu incredere, si dupa gust, menta, oregano si maghiran. Un praf de nucsoara va desavarsi aroma. Pui prea multe oua - Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.

Amesteci compozitia cu lingura - Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi. Modelezi chiftelutele la aceeasi dimensiune - Chiftelutele se modeleaza in functie de felul de mancare ales. Pentru ciorba, se fac bile mici, cat sa incapa o data in gura. Prajite, trebuie sa fie maricele, cu un diametru de 5 cm. Daca se fac cu sos, trebuie sa fie medii – cam 3 cm. Modelezi chiftelutele cu palmele uscate - Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita. Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.

Folosesti un blat de lucru murdar - Ai dreptate, cand faci chiftelute, blatul de lucru nu se pastreaza curat! Poti sa ameliorezi, insa, situatia. Spre exemplu, asaza o bucata de hartie de copt sub vasul pe care pui chiftelutele si faina. Astfel, vei pastra un mediu de lucru igienic – lucrezi, totusi, cu carne cruda! Le prajesti prea putin - Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos. (sursa: obiectiv.info)

 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chiftelute greseli sfaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2225 (s) | 34 queries | Mysql time :0.077496 (s)