News Flash:

Cele mai eficiente vaccinuri din toata lumea

2 Septembrie 2011
1809 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii din Cadrul Institutului American de Medicina au realizat o clasificare a celor mai eficiente vaccinuri la nivel mondial. Echipa de oameni de stiinta a analizat peste 1.000 de studii referitoare la vaccinurile utilizate in intreaga lume, printre cele mai folosite vaccinuri numarandu-se cele pentru prevenirea hepatitei B, a hepatitei de tip A, vaccinul rujeola-oreion-rubeola (ROR), vaccinul pentru tetanos, meningita, gripa sezoniera, varicela si cel pentru infectia cu HPV.

Toate aceste vaccinuri se fac si in tara noastra, primele patru fiind incluse in schema nationala a vaccinarilor obligatorii si gratuite.

Efectele secundare ale vaccinurilor

Astmul, paralizia, autismul se numara printre cele mai dramatice efecte secundare puse nedrept in seama vaccinurilor. Ba chiar unii pa­rinti ezita sa-si vaccineze copiii de tea­ma acestor efecte adverse. Conclu­ziile raportului foarte bine documentat al Institutului American de Medi­ci­na vin sa ii linisteasca pe parinti. Aceasta mega-analiza a peste 1.000 de studii confirma ca beneficiile vac­ci­narii sunt net superioare riscurilor. Efectele secundare cauzate de cele opt vaccinuri enumerate sunt mini­me, iar cele mai grave se inregistreaza extrem de rar. 

Oamenii de stiinta au studiat mai mult de 100 de relatii de tip cauza-efect intre vaccinuri si efectele secundare. Astfel au desfiintat cele mai ve­hi­cu­late idei false puse pe seama vac­ci­nurilor. Potrivit expertilor americani, nu exista nici o legatura intre va­c­cinul tetravalent pentru rujeola-ore­ion-rubeola (ROR) si autism (un stu­diu aparut in 1998 asupra acestui su­biect a creat panica in lumea medi­ca­la). Acelasi vaccin nu determina apa­ritia diabetului de tip 1. Cât despre vaccinul pentru gripa sezoniera, au­to­rii raportului afirma ca acesta nu agra­veaza astmul si nici nu pro­voa­ca paralizii faciale periferice.

„Vaccinurile sunt mijloace foarte im­­portante si eficiente pentru preve­ni­rea unor boli infectioase grave. Orice interventie medicala comporta riscuri, iar vaccinurile nu fac ex­cep­tie", a declarat doctor Ellen Wright Clayton, pediatru si profesor de bi­o­e­t­i­ca la Vanderbilt University. Raportul elaborat de Institutul American de Medicina confirma efectele secundare cunoscute si mentionate de altfel in prospectele vaccinurilor respec­ti­ve. Astfel, toate vaccinurile studia­te, in afara celor pentru hepatita A si pentru papilomavirus, pot provoca re­actii alergice, care in cazuri foarte rare pot evolua in soc anafilactic. Toa­te vaccinurile pot provoca reactii lo­­cale usoare precum durere la locul in­jectiei, inrosire, febra. Vaccinul ROR poate antrena rareori febra in­so­tita de convulsii si extrem de rar encefalita.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2519 viz    0 com
3966 viz    0 com
2354 viz    0 com
2489 viz    0 com
2338 viz    0 com
3568 viz    0 com
3775 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024751 (s)