News Flash:

Cele mai bune plante comestibile si beneficiile acestora pentru sanatate

4 Martie 2013
2773 Vizualizari | 0 Comentarii

Poti vedea mai jos care sunt cele mai intalnite plante comestibile si beneficiile acestora asupra sanatatii, conform care2. In niciun caz nu ar trebui sa le privesti ca pe niste buruieni.

Studenita este foarte bogata in vitamina A, D si B si minerale (fier, calciu si potasiu). Este utilizata adesea in curele de slabire, datorita efectelor sale diuretice si de diminuare a poftei de mancare. Studenita se foloseste si in tratamentul unor boli respiratorii precum astmul, alergiile si bronsita.

Loboda salbatica (spanac alb) are un gust asemanator spanacului, fiind usor de preparat intr-o salata. Aceasta planta contine mult calciu, beta caroten si vitamia C. Planta poate fi consumata si la felurile de mancare cu oua sau la salata cu cereale.

Papadia este usor de identificat, beneficiile acestei plante asupra sanatatii fiind nenumarate. Contine o cantitate ridicata de fier, potasiu, beta caroten si vitaminele A, C si D. Aceasta buruiana comestibila poate fi consumata sub forma unui ceai detoxifiant sau ca supliment pentru curatarea ficatului. Papadia poate fi inclusa intr-o salata sau frunzele pot fi preparate la abur cu usturoi, chili si asezonata cu ceea ce iti place.

Urzicile reprezinta o sursa importanta de vitamina A, B si C, ca si de minerale precum calciu, magneziu si zinc. Aceste plante sunt foarte utile in tratarea unor boli precum artrita si alergiile de sezon si, pentru ca sunt diuretice, sunt foarte utile in curele de detoxifiere.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

plante comestibile studenita loboda salbatica papadia urzicile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021413 (s)