News Flash:

Cele mai bune alimente recomandate de dr. Andrew Weil care trebuie consumate crude

11 Iulie 2018
592 Vizualizari | 0 Comentarii

Dr. Andrew Weil poate fi considerat un guru, un star rock in miscarea complementara si alternativa si in ceea ce numim "medicina integrata". Combinand educatia de Harvard cu practica medicinei bazata pe solutii naturiste si preventie, dr. Weil este fondatorul si directorul Centrului de Medicina Integrativa din Arizona, la Universitatea din Arizona, Centrul de Stiinte ale Sanatatii. Are atat diploma de medic, dar si o licenta in biologie (botanica) de la Universitatea Harvard si este un expert recunoscut la nivel international pentru opiniile sale privind conducerea unui stil de viata sanatos, filosofia sa privind o imbatranire sanatoasa si critica sa asupra viitorului medicinei. Aproximativ 10 milioane de exemplare din cartile sale au fost vandute, intre acestea amintim de "Vindecarea spontana", "Sanatate optima in 8 saptamani", "Bucataria sanatoasa", "Sa imbatranim sanatos".

Alimentele crude sunt pe lista lucrurilor esentiale ale dr. Andrew Weil. Ca sa stii care sunt bune, trebuie stiut care sunt mai bune crude si care sunt mai bune gatite. Dr. Weil crede ca daca mananci totul crud, faci o greseala. Principalul argument al unora e ca gatirea distruge enzime vitale. Insa dr. Weil contraataca: daca "arunci" alimente in lichidul gastric, distrugi enzimele la fel de eficient. Si mai important e ca multe fructe si legume contin produsi protectori care va sunt mai mult disponibili in forma gatita. Sa zicem ca luati un aliment la care va ganditi sa-l consumati crud, de exemplu: legumele cu frunze. Atunci cand le consumati crude, aveti parte de toti nutrientii; daca le incalziti insa, acea caldura poate distruge nutrientii. Dupa ce totul "e ars", ramai cu mai putini nutrienti.

Pe alte alimente vrei sa le gatesti, cel mai bun exemplu fiind rosiile sau morcovii: cand se incalzesc putin (nu prea mult), elibereaza nutrienti; e ca si cum ai lua o vitamina dintr-un compus natural. Licopenul din rosii (cele gatite putin) te protejeaza de cancerul la prostata.  Dr. Andrew Weil ne recomanda sa mancam o combinatie intre alimentele crude si cele gatite. In opinia sa, cele mai puternice alimente crude sunt usturoiul si sparanghelul. Primul e un super-aliment, fiind un antibiotic natural. Are un efect bun la nivelul inimii si al sistemului circulator, datorita compusului numit alicina. Alicina nu se dezvolta in usturoi pana cand acesta nu e strivit si expus, motiv pentru care este bine sa mancam usturoiul strivit. E bine sa-l zdrobiti si sa-l lasati 10 minute. Gatitul distruge alicina! Tocmai de aceea usturoiul trebuie consumat crud sau cat mai crud cu putinta. Puteti zdrobi usturoiul peste sosul vinegreta al salatei sau chiar inainte de a lua de pe foc sosul de rosii de la paste. Cu cat e mai mare suprafata expusa aerului, cu atat se produce mai multa alicina. Sparanghelul este un alt sustinator al sistemului imunitar. Este o excelenta sursa de vitamina B. Efectele sale sunt distruse prin gatire, de aceea e bine sa mananci sparanghelul crud: este foarte gustos si crocant. Dr. Andrew Weil il inmoaie, de exemplu, in sosul de salata, dupa care il rontaie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

andrew weil alimente crude usturoi sparanghel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013973 (s)