News Flash:

Cele mai bune alimente pentru digestie

17 Ianuarie 2013
1643 Vizualizari | 0 Comentarii

Condimentele sunt pline de antioxidanti si substante care imbunatatesc digestia. Un studiu realizat in 2011 arata ca persoanele care au consumat alimente grele, dar imbogatite cu mirodenii, precum boiaua de ardei, usturoi, turmeric, piper negru, oregano si rozmarin, aveau un mivel mai scazut al trigliceridelor si al insulinei decat persoanele care au consumat aceleasi alimente, insa fara condimente.

Dupa o masa cu un aport caloric ridicat, specialistii recomanda sa consumi fructe bogate in antioxidanti. Acestea accelereaza arderile grasimilor si ajuta metabolismul sa produca mai multa energie. Printre cele mai bune fructe se numara fructele de padure si kiwi. Medicii avertizeaza ca mesele bogate si dese, care nu sunt urmate de o portie de fructe bogate in antioxidanti pot avea efecte daunatoare asupra organismului.

De sarbatori sau atunci cand urmeaza sa te infrupti din mancaruri multe si grele, este indicat sa bei si un pahar de vin rosu. Specialistii spun ca anumiti compusi din vin faciliteaza transportul nutrientilor de-a lungul peretelui intestinal si faciliteaza chiar si digestia alimentelor grele.

Portocalele se gasesc din plin in magazine in sezonul rece. Nu le tine pe post de decoratiune in bolul de cristal pana se strica. Profita de ele si fa-ti un fresh de portocale. Medicii spun ca sucul de portocale este eficient impotriva indigestiei, mai ales in cazul in care mananci prea mult la o singura masa.

Portocalele au un efect laxativ si actioneaza ca un tonic natural, oferindu-ti o portie zdravana de energie. Consuma suc de portocale seara, dupa masa, apoi inca un pahar in dimineata urmatoare.

Otetul este un remediu excelent pentru organism atunci cand mananci prea mult. Asigura-te ca de pe masa ta imbelsugata nu lipseste o salata mare din legume proaspete, stropita din plin cu ulei de masline si otet. Substantele active din otet detoxifica organismul si imbunatatesc digestia. Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice, o lingura de otet dizolvata intr-un pahar cu apa previne toxiinfectia alimentara.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

condimentele fara condimente antioxidanti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2076 (s) | 23 queries | Mysql time :0.062837 (s)