News Flash:

Cel mai simplu mod de a elimina dioxidul de sulf de pe fructele uscate

15 Februarie 2017
7245 Vizualizari | 0 Comentarii
Majoritatea fructelor uscate, livrate pe piata, sînt prelucrate cu dioxid de sulf, notat pe ambalaj drept conservant E220. Acest conservant previne dezvoltarea microorganismelor în fructele uscate, le permite sa nu se innegreasca, cu alte cuvinte, le confera un aspect apetisant si sporeste foarte mult termenul de pastrare.

Insa dioxidul de sulf este un compus foarte toxic.
si desi exista norme si concentratii maxime admise la procesarea produselor, totusi, am dori ca el sa nu ajunga în organism.

Lista celor mai periculoase chimicale din produsele cosmetice

Inlaturarea dioxidului de sulf din fructele uscate se face în baza faptului ca acesta se dizolva foarte bine in apa. E suficient sa tineti fructele uscate in apa la temperatura camerei timp de 30 -60 de minute, schimbînd de cîteva ori apa. Dupa aceasta, o parte din E220 se pierde si fructele pot fi mancate.

Important: procesul de dizolvare a dioxidului de sulf se incetineste odata cu cresterea temperaturii apei, de aceea, nu trebuie folosita apa calda, cu atat mai mult, fierbinte.


fructelor uscate conservant e220 foarte toxic
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017688 (s)