News Flash:

Cel mai sanatos mod de a consuma sfecla rosie

15 Februarie 2015
21137 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfecla rosie este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales iarna. Aceasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale, in antioxidanti, care au actiune de prevenire a cancerului. De asemenea, sfecla ajuta si in detoxifierea organismului, protectia ficatului, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si are putine calorii, astfel ca este recomandata si la curele de slabire

Sfecla rosie, excelenta pentru curatarea ficatului de toxine

Studiile arata ca fitonutrientii din sfecla, cum ar fi betalaina - cea care da si culoarea de rosu aprins a sfeclei - este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. De aceea, se recomanda consumul de sfecla cruda. Daca nu va incanta ideea, puteti reduce pierderile optand pentru gatirea sfeclei rosii la oala sub presiune.

Sfecla rosie impiedica dezvoltarea tumorilor si combate anemia

Culoare sfeclei poate fi modificata in timpul gatitului. Adaugarea unui ingredient acid cum ar fi sucul de lamaie sau otetul va potenta culoarea, in timp ce sarea ii slabeste culoarea - deci se adauga numai la sfarsit, doar daca e absolut necesar.

8 beneficii ale sucului de sfecla rosie

sfecla rosie antioxidanti detoxifierea organismului betalaina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 24 queries | Mysql time :0.036378 (s)