News Flash:

Ceaiuri care trateaza indigestia

26 Ianuarie 2014
1728 Vizualizari | 0 Comentarii
Durerile abdominale, senzatia de greata, balonarea, arsurile stomacale si diareea sunt semne clare ale indigestiei. Simptomele apar atunci cand faci un exces culinar sau combini anumite alimente cu o durata de digerare diferita. Pentru a combate aceste senzatii neplacute, apeleaza la remediile naturiste. In cazul indigestiei, leacurile preparate in casa dau rezultate foarte bune si pot inlocui chiar medicamentele.
1. Ceaiul de pelin
Inca din Antichitate, frunzele de pelin erau folosite in tratarea problemelor gastrice, hepatice si in stimularea poftei de mancare. O cura cu ceai de pelin elimina senzatia de greata provocata de indigestie.
Ai nevoie de: un sfert de lingurita de pelin, 200 ml apa clocotita
Mod de preparare si administrare: Se infuzeaza planta timp de 3-4 minute. Se bea cate o lingura, la interval de o ora, in primele 24 de ore de la aparitia simptomelor indigestiei. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adauga miere sau suc de lamaie.
2. Ceaiul de rozmarin
Datorita aromelor, rozmarinul este folosit de sute de ani in industria alimentara si cosmetica. Dar nu doar mireasma este secretul acestei plante, ci si proprietatile sale benefice in tratarea diferitor afectiuni. Frunzele de rozmarin combat crampele abdomniale si normalizeaza digestia.
Ai nevoie de: 1 lingurita de frunze de rozmarin, 250 ml apa clocotitaMod de preparare si administr are: Toarna apa clocotita peste frunzele plantei si las-o la infuzat timp de 7-8 minute. Poti bea cate 2 cani pe zi din momentul aparitiei senzatiei de greata. De asemenea, poti consuma acest ceai si in scop preventiv, timp de 15 zile.
3. Ceaiul de cimbru
Cimbrul din gradina ajuta la detoxifierea organismului si-l protejeaza de bacterii. De asemenea, aceasta planta, folosita adesea in bucatarie, stimuleaza secretia biliara si elimina senzatia de balonare provocata de indigestie.
Ai nevoie de: 1 lingurita de cimbru, 1 lingura apa rece, 250 ml apa clocotita
Mod de preparare si administrare: Planta se macereaza in lingura de apa rece timp de 5 minute. Ulterior, maceratul se introduce in apa clocotita si se lasa la infuzat 15 minute. Se strecoara si se beau cate 2 cani pe zi. 
4. Ceaiul de busuioc
In Romania, ca si in toate tarile crestin-ortodoxe, busuiocul este considerat o planta sacra, care indeparteaza spiritele rele. Busuiocul are si puteri vindecatoare pentru multe probleme de sanatate. In cazul crampelor stomacale provocate de indigestie, se recomanda consumul de ceai de busuioc pentru ca trateaza  eficient simptomele acestei probleme.
Ai nevoie de: 1 lingurita pulbere de busuioc, 250 ml apa clocotita
Mod de preparare si administrare: Se infuzeaza planta in apa, timp de cateva minute. Se consuma cate o cana inainte de culcare. Tratamentul se repeta pana la vindecare.
5. Ceaiul de iarba-mare
Arsurile stomacale de dupa masa sunt semnele unei dereglari din cauza unor alimente. Pentru a trata aceste tulburari, bea un ceai de iarba-mare, care are un efect antiparazitar si calmant.
Ai nevoie de: 4 linguri de pulbere de iarba-mare, 300 ml apa
Mod de preparare si administrare: Se fierbe planta in apa timp de 20 de minute. Se beau cate 4 linguri pe zi, dimineata pe stomacul gol, pana cand dispar simptomele indigestiei. (sursa: clicksanatate.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

durerile abdominale greata balonarea arsurile stomacale diareea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3124 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036356 (s)