News Flash:

Ceaiuri care iti redau tineretea

16 Decembrie 2016
714 Vizualizari | 0 Comentarii
Iata trei plante care ne ajuta în acest sens si care pot fi preparate sub forma de ceaiuri sau macerate pentru a ne bucura de proprietatile lor antioxidante.

Ceaiul alb: antioxidantul cel mai eficient
În general toate tipurile de ceai contin antioxidanti si sunt benefice pentru mentinerea tineretii si a sanatatii. Însa, dintre toate, ceaiul alb este considerat ca fiind cel mai puternic datorita cantitatii mari de catechine pe care le contine. Conform Wikipedia, "catechinele sunt substante de natura polifenolica cu proprietati antioxidante, fiind de fapt niste metaboliti secundari ai plantelor. Abunda mai ales în planta de ceai, dar si în cacao.

Cele mai bune ceaiuri pentru reglarea colesterolului

Catechinele constituie circa 20% din masa uscata a frunzelor de ceai si sunt prezente în toate sortimentele de ceai: ceai negru, ceai verde, ceai alb si ceai Oolong. Catechinele mai sunt prezente si în ciocolata, fructe, vegetale si vin."
Ceaiul alb este în principal cunoscut datorita proprietatii sale de a reduce semnele îmbatranirii premature si de a proteja sanatatea, deoarece ajuta la evitarea aparitiei bolilor prin efectul sau stimulant asupra sistemului imunitar.

Ceaiul verde si întinerirea
În primul rand trebuie sa specificam faptul ca ceaiul alb este un tip de ceai verde, de aceea toate proprietatile ceaiului verde se regasesc si în cel alb, dupa cum vom vedea în continuare. Ceaiul verde mai este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat si ceai virgin.
Ceaiul verde este un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.

Legatura dintre ceaiul verde si radicalii liberi este un subiect studiat de catre cercetatori din întreaga lume. Progresiv s-a descoperit legatura care exista între radicalii liberi, aparitia bolilor si procesul de îmbatranire.
Pe scurt, se poate afirma ca radicalii liberi cauzeaza multe daune în organism. Pentru a ne proteja de aceste daune, corpul genereaza antioxidanti, însa uneori productia acestora nu este suficienta, de aceea este important sa consumam alimente care sa-i contina.

Cele mai bune ceaiuri pentru digestie sanatoasa

Ceaiul de rozmarin: infuzia antioxidanta
Rozmarinul are multe proprietati binefacatoare pentru sanatate, printre care amintim diferite tipuri de antioxidanti.
Se spune ca rozmarinul are de asemenea capacitatea de a încetini procesele de îmbatranire, îmbunatatind starea pielii si a creierului. Beneficiile sale în cazul tulburarilor neurologice îl recomanda pentru prevenirea problemelor cauzate de boli grave precum Alzheimer sau dementa.

Este important sa mentionam aici ca folosirea rozmarinului sau a oricarei alte plante medicinale nu exclude vizita la medic, mai ales în cazurile grave.

sursa:suntsanatos.ro


plante ceaiuri macerate antioxidante ceaiul alb ceaiul verde
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020271 (s)