News Flash:

Ceaiuri bune pentru detoxifiere

17 Februarie 2014
2342 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiurile detoxifiante au o importanta majora dupa o perioada de exces alimentar, pentru ca ajuta la reducerea senzatiei de balonare si a retentiei de apa. De asemenea, asocierea cu un regim alimentar echilibrat, bogat in legume, fructe si cu un aport scazut de proteine si grasimi de origine animala contribuie la reducerea stresului la care e supus sistemul digestiv in perioada zilelor cu mese copioase. Iata recomandarile specialistului in nutritie Cori Gramescu!
Ceaiul de anghinare e foarte bun daca stii ca ai mancat prea multe grasimi de origine animala. Anghinarea este folosita de sute de ani pentru a usura suferinta hepatica, iar ceaiul de anghinare poate fi consumat dupa mese copioase, pentru ca ajuta activitatea vezicii biliare. Sunt totusi cateva precautii legate de acest ceai. Persoanele alergice la musetel au un risc crescut sa fie alergice si la anghinare, iar cei care au pietre la fiere ar trebui sa consume ceaiul doar cu acordul medicului.
Ceaiul de dafin cu musetel si menta e un remediu bland pentru reducerea senzatiei de balonare. Pentru a-l prepara, trebuie sa folosesti pentru doua cani de apa o frunza de dafin, o masura de musetel si una de menta. Se poate consuma zilnic, in situatia in care resimti o stare neplacuta, dupa mesele imbelsugate.
Ceaiul de verbina si rozmarin proaspat este de secole aliatul francezilor dupa o masa copioasa. Alege plantele verzi (se gasesc in magazinele alimentare, cel mai adesea, in raioanele cu condimente) si adauga o cana de apa clocotita peste 2-3 frunze de rozmarin si verbina. Acopera si lasa 2-4 minute la infuzat, pana cand apa devine usor verzuie. Se consuma neindulcit, fiind un excelent digestiv. Înlatura si senzatia de greata.
Ceaiul de ghimbir si lamaie este un tonic excelent, ajutand la detoxifierea organismului. La preparare se poate folosi si ghimbir proaspat, in acest caz ceaiul fiind foarte aromat si concentrat. Pentru o detoxifiere puternica trebuie sa adaugi si ceai de papadie. Foloseste doua masuri de ceai de papadie si doua linguri de rondele de ghimbir peste care adauga trei cani de apa clocotita. Lasa la infuzat 3-5 minute, apoi inca 10 minute la racit. Cand temperatura apei a scazut sub 60°C, adauga feliile de lamaie. Ceaiul se consuma caldut, avand proprietati detoxifiante si energizante excelente.
Evita formula "ceai pentru slabit"
"Va recomand sa nu apelati la formulele de ceai pentru slabit, pentru ca cel mai adesea au la baza plante cu un puternic efect laxativ, care irita sistemul digestiv si maresc senzatia de disconfort, producand deshidratare, dezechilibre electrolitice sau pot declansa chiar si un episod neplacut al sindromului de colon iritabil.
Si este important ca pe langa ceaiurile de mai sus sa va ajustati dieta si sa faceti, timp de cateva saptamani, antrenamente suplimentare, pentru a compensa excesul caloric.
Consumati multa apa, reduceti sarea si condimentele, eliminati dulciurile si mancarurile grele si, in cateva zile, ar trebui sa va simtiti mai bine." (sursa: unica.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceaiurile detoxifiante exces alimenta balonare legume fructe proteine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1973 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059105 (s)