News Flash:

Ceaiul verde si cel alb va tin la distanta de bolile de inima

21 Ianuarie 2011
3593 Vizualizari | 0 Comentarii

O ceasca de ceai din planta Camelia Sinensis ne influenteaza pozitiv starea de sanatate. Ceaiul verde si ceaiul alb sunt surse importante de flavonoizi, substante care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.

Potrivit prof.univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, flavonoizii se gasesc in mod natural in afine, ceapa rosie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adauga ciocolata neagra, insa cantitatea cea mai mare se gaseste in ceaiul verde si ceaiul alb.

„Consumul de flavonoizi este in mod clar asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, aceste substante protejand inima si vasele de sange. In plus, se pare ca flavonoizii sunt implicati in prevenirea diferitelor afectiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitive'', a precizat prof.univ.dr. Mencinicopschi.

Ceaiul, locul doi in lume in topul bauturilor consumate
Nutritionistul a mai spus ca ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. In Romania, consumul de ceai este de 3-4 litri pe cap de locuitor, in timp ce in Polonia este de 10 ori mai mare, iar in Rusia este de 50 de litri.

Diferenta dintre ceaiul verde si cel alb este dat de procesarea frunzelor plantei Camelia Sinensis. Astfel, ceaiul verde se obtine din cele mai tinere frunze ale plantei, iar cel alb are in plus si muguri.

Citeste si:

4 bauturi care ajuta la scaderea tensiunii

Cum folosim plantele medicinale pentru a trata ateroscleroza

Invata sa recunosti semnele care anunta atacul de cord

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceai camelia sinensis ceaiul verde ceaiul alb flavonoizi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1486 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013604 (s)