News Flash:

Ceaiul de tei. Cum trebuie sa il prepari pentru a nu fi toxic

13 Martie 2015
5443 Vizualizari | 0 Comentarii
Ne-am facut un obicei din a ne trata afectiunile folosind plante medicinale. Insa, folosite excesiv sau preparate gresiv, acestea se pot intoarce impotriva noastra. Unul dintre aliatii romanilor este ceaiul de tei. Avand o actiune sedativa si usor hipnotica, sudorifica si diuretica, florile de tei sunt folosite la tratarea spasmelor, tulburarilor digestive, insomniei, nevrozelor si ateroscleroza.

Multi consuma ceai de tei, uneori si fara a avea o problema medicala, dar putini stiu ca, in caz de supradozaj, acest ceai duce la tulburari cardiovasculare, excitarea sistemului nervos, palpitatii, insomnie, tremur. Mai mult, preparat incorect, devine toxic.

Cum se prepara corect ceaiul de tei
Florile de tei nu se fierb niciodata si nici nu se lasa la infuzat pana cand apa capata o culoare rosie-caramizie - atunci nu mai trebuie baut pentru ca este toxic. Ceaiul de tei se prepara turnand o cana de apa fiarta peste o lingura de planta bine uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa la infuzat cel mult 3-4 minute, atat cat lichidul sa capete o culoare aurie si se strecoara imediat . Se poate indulci cu miere.

Prepara-ti atat ceai cat bei o singura data. Lasat pe mai tarziu, chiar si fara floare, ceaiul de tei isi schimba culoarea, gustul si compozitia si astfel din prieten al sanatatii tale, iti poate deveni dusman. De asemenea, intre cure se face pauza de 6 luni.

plante medicinale actiune sedativa usor hipnotica toxic
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1646 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021060 (s)