News Flash:

Cea mai simpla musaca de vinete si carne de vita

6 Iunie 2016
950 Vizualizari | 0 Comentarii
musaca de vinete si carne de vita
Nu uita sa dai un plus de savoare acestei retete de musaca de vinete si carne de vita cu putin busuioc. Originar din Asia tropicala, busuiocul a ajuns in Europa cu un secol inainte de Hristos. Pentru condimentarea mancarurilor, specialistii recomanda sa se utilizeze frunzele plantei numai la final, deoarece in timpul fierberii ele isi pierd atat culoarea, cat si aroma.
Ingrediente:
2-3 vinete potrivite 
500 g carne tocata de vita 
2 cepe potrivite 
50 ml ulei 
½ lingurita cimbru 
boia dulce de ardei 
1 cutie rosii descojite
200 g cascaval ras 
1 lingura unt sare piper
Toci ceapa marunt si o calesti in uleiul incins. Adaugi carnea tocata, condimentezi cu cimbru, sare, piper si boia, dupa gust. Amesteci de cateva ori si apoi adaugi rosiile de la cutie, tocate in prealabil. Lasi la foc mic 30 de minute pana scade bine zeama.
Tai vinetele rondele si le rumenesti. Ungi cu unt cateva forme Ramekin (vase termorezistente) si asezi in fiecare cate o rondea de vanata. Continui sa pui in fiecare vas cate doua linguri din amestecul de carne. Acoperi cu o rondea de vanata si apoi cu o lingura de carne. La final, presari cu cascaval ras.
Pui formele pe o tava incapatoare si introduci in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute. Lasi musacaua sa se raceasca un pic in forme. O asezi pe o farfurie si, in momentul servirii, decorezi aceasta musaca de vinete si carne de vita cu frunze de busuioc si cu feliute de rosii.
sursa: clickpoftabuna.ro

busuioc busuiocul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1788 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028644 (s)