News Flash:

Cea mai frecventa scuza pe care persoanele obeze o folosesc

15 Ianuarie 2018
912 Vizualizari | 0 Comentarii

Un studiu de amploare al cercetatorilor de la Harvard, care a durat 20 de ani, a scos la iveala ca nu numai cauzele genetice nu impiedica slabirea, ci si faptul ca persoanele care au o istorie a obezitatii in familie slabesc mai eficient, in ciuda acestei predispozitii genetice de ingrasare.

Savantii au aflat ca cei predispusi genetic au fost capabili sa isi imbunatateasca indicele de masa corporala cu 70% mai bine decat restul, scrie descopera.ro, care citeazaTelegraph. Studiul a fost publicat recent in British Medical Journal si a monitorizat aproape 14.000 de oameni intre anii 1986 si 2006. Specialistii cred ca regimul alimentar opreste predispozitia genetica la nivel molecular.

Dr. Louisa Ells de la Teeside University din Middlesbrough, care a examinat lucrarea, a precizat ca „predispozitia genetica nu este o piedica pentru controlarea greutatii si nu este o scuza pentru sanatate precara si politici de sanatate”. Obezitatea este o tulburare complexa care implica un amestec de gene si influenta mediului.

Studiile precedente au aratat ca dietele cu cantitati ridicate de zahar si mancaruri prajite pot amplifica asocierile genetice cu cresterea in greutate. Primele gene asociate cu ingrasarea au fost descoperite in urma cu 10 ani, iar de atunci au fost descoperite peste 100 de gene de acest fel. Intre 40 si 44% dintre oameni au varianta genei FTO, iar aproximativ 16% au doua copii, ceea ce ii face cu 70% mai predispusi la a deveni obezi. Noul studiu este primul care examineaza interactiunile pe termen lung dintre calitatea dietei si predispozitia genetica la obezitate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

harvard genetice slabirea obezitatii predispozitii genetice ingrasare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022792 (s)