News Flash:

Cea mai buna reteta de minciunele

24 Noiembrie 2015
9199 Vizualizari | 0 Comentarii
Minciunele
Minciunelele, sau scovergile, asa cum mai sunt ele cunoscute in regiunea Moldovei, reprezinta un desert al copilariei. Acest tip de gogosi se deosebesc prin faptul ca au o forma diferita, lunguiata si usor rasucita. Daca ti-e dor sa rememorezi un gust din tinerete sau pur si simplu esti curioasa si vrei sa faci pentru prima oara acest desert, trebuie sa tii cont de urmatoarele:
Reteta de minciunele: Ingrediente
½ kg de faina
2 linguri de zahar
1-2 oua
Aproximativ 100 ml apa
Un praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Ulei
Optional se poate adauga esenta de rom, de vanilie, coaja de lamaie si iaurt sau smantana
Se amesteca toate ingredientele avand grija sa nu se obtina un aluat prea lipicios. In acest caz, se mai adauga faina, daca se simte nevoia. Apoi, se framanta bine aluatul, avand grija sa nu fie prea tare, dupa care se lasa sa se odihneasca 10-30 de minute.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata anterior cu faina si se intinde cu ajutorul unui sucitor. Apoi, se taie fasii dreptunghiulare care sunt gaurite in mijloc. Capatul dreptunghiului se trece prin cercul astfel format si va rezulta forma celebrelor minciunele.
Apoi, se adauga portiile in uleiul bine incins. Trebuie supravegheate indeaproape pentru a nu se arde, si se scot atunci cand capata o culoare aurie. Dupa aceasta, se pun pe un platou pe care se asaza un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

INCREDIBIL! Ce vedeta a slabit mancand cartofi prajiti si gogosi
 
sursa: divahair.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

minciunelele scovergile regiunea moldovei desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2617 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043144 (s)