News Flash:

Cea mai buna focaccia pe care o poti prepara acasa

16 Ianuarie 2015
4554 Vizualizari | 0 Comentarii
focaccia
Iti place pizza, insa te temi pentru silueta ta? Atunci trebuie sa incerci focaccia! Cum cea mai buna mancare este cea pregatita acasa, noi iti propunem sa incerci sa gatesti acest preparat chiar in bucataria ta. Te asiguram ca reteta este simpla, iar rezultatul este minunat!
Descopera cum se prepara cea mai buna reteta de focaccia de casa, potrivit unei recomandari divahair.ro:
Daca vrei sa prepari o focaccia la tine acasa, trebuie sa ai la indemana cateva ingrediente.
Iata care sunt acestea!
Pentru aluat
- 2 lingurite de drojdie uscata;
- 250 ml de apa calduta;
- 2 linguri de zahar;
- 1 kg de faina;
- o lingurita de sare;
- 60 ml de ulei de masline;
- malai pentru a presara pe aluat.
Pentru topping
- 2 linguri de ulei de masline;
- o ceapa tocata;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 10 masline Kalamata fara samburi, taiate rondele;
- 60 gr de parmezan ras;
- o lingurita de sare;
- piper dupa gust;
De asemenea, trebuie sa ai la indemana si o foaie pentru copt, pe care o vei folosi pentru a tapeta fundul tavii.
Modalitatea de preparare a focacciei
Intr-un bol, amesteca drojdia cu apa calduta si cu zaharul, pana cand obtii un mix omogen. Lasa totul deoparte timp de 3 minute, pana cand se formeaza o spuma la suprafata. Apoi, adauga putin cate putin faina. Amesteca bine, pentru a obtine un aluat cu textura fina, si, separat, topeste sarea in doua linguri de apa, adaugand apoi in bol si lichidul obtinut. Dupa aceea, urmeaza cei 60 ml de ulei de masline. Pune din nou faina, incorporand-o incetul cu incetul, pentru ca aluatul pe care il framanti in tot acest timp sa devina suficient de gros, astfel incat sa il poti intinde cu un sucitor. Asaza-l apoi intr-o forma rotunda de copt, unsa in prealabil cu putin ulei. Acopera focaccia cu un prosop umed si las-o langa o sursa de caldura timp de 45 de minute, pentru ca drojdia sa faca aluatul sa isi mareasca volumul.
Cand timpul a trecut, scoate focaccia din tava si framanta din nou aluatul. Dupa aceea, intinde-l cu sucitorul si pune-l in aceeasi forma rotunda pentru copt, al carei fund trebuie tapetat, de aceasta data, cu hartie pentru copt si cu o mana de malai. Acopera tava cu o folie de plastic si las-o deoparte vreme de 15 minute.
In tot acest timp, poti pregati umplutura. In acest scop, pune putin ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa tocata la foc mic. Odata ce aceasta si-a schimbat culoarea, o poti lua de pe flacara. De asemenea, trebuie sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius. Indeparteaza folia de plastic de pe forma de copt in care este aluatul, preseaza pe alocuri coca, apoi unge-o cu ulei de masline si adauga ceapa calita, parmezanul ras, usturoiul, maslinele Kalamata, sarea, piperul si rozmarinul. Pune focaccia in cuptor timp de cca 20 de minute sau pana cand este gata. Poti incerca aluatul din cand in cand, folosind o scobitoare, pentru a vedea daca s-a copt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pizza silueta focaccia pentru aluat pentru topping
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1874 (s) | 23 queries | Mysql time :0.053501 (s)