News Flash:

Ce trebuie sa stii despre orez

3 Martie 2015
1971 Vizualizari | 0 Comentarii
Orezul este cel mai popular tip de cereala la nivel mondial, hranind mai mult de jumatate din populatia de pe glob. Este o sursa excelenta de carbohidrati, firbe, dar si proteine asimilabile, superioare celor prezente in alte cereale. Cu toate ca este un ingredient prezent in numeroase retete culinare, in legatura cu acesta inca mai circula o serie de intrebari. Iata care sunt cel mai des intalnite cinci dintre ele, potrivit adevarul.ro, care citeaza passionsante.be.
Orezul contine gluten? 
NU. Chiar daca face parte din familia cerealelor, orezul si nici produsele derivate din acesta nu contin gluten. Prin urmare, presoanele care sufera de intoleranta la gluten pot consuma orezul fara grija.

Orezul, un aliment excelent pentru intarirea sistemului imunitar 
Are orezul mai multe calorii decat cartofii? 
DA.Orezul alb contine 120 kcal /100 g in timp ce cartofii au 80 kcal / 100 g. Cu toate acestea, in cadrul unei diete echilibrate, acest aprot de calorii nu reprezinta o problema.
Ce se are in vedere prin denumirea „orez de iasomie“? 
Este vorba de un orez cu bob lung, subtire, caracterizat de o aroma naturala specifica. I se spune de iasomie, pentru ca aroma lui aminteste de cea a florilor delicate. Acest timp de orez este cultivat in special in Thailanda, Vietnam si Cambodgia.
Cum poate evitata lipirea boabelor in timpul fierberii?
Problema lipirii boabelor de orez in timpul gatitului vine de la amidonul din compozitie. Aceasta poate fi evitata, tinand cont de urmatoarele sfaturi:  
• In cazul in care nu este prefiert, orezul se clateste indelung sub jet de apa, pana ce apa cu care in clatesti ramane limpede. Apoi, acesta se scurge bine si e lasat sa se aseze inainte de preparare, circa o jumatate de ora. 
• Pentru a evita lipirea boabelor, orezul nu se agita prea mult in timpul gatirii. 

Consumul de orez in cantitati mari a fost asociat cu expunerea la arsenic 
• Se foloseste o cantitate mare de apa, el fierbandu-se asemnea pastelor. 
• Se adauga o lingura de ulei, un pic de otet sau suc de lamaie in timpul fierberii.
Ce este orezul salbatic? 
Orezul salbatic nu este un orez propriu-zis (genul Oryza). Este de fapt o planta acvatica (Zizania palustris) cultivata in America de Nord. Bobitele lungi de culoare maro sau neagra au un gust de alune. De regula, acest tip de orez se consuma amestecat cu orez alb, pentru a-i da aroma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orezul cereala carbohidrati proteine cereale ingredient
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1967 (s) | 26 queries | Mysql time :0.047667 (s)