News Flash:

Ce trebuie sa stii despre fructele de catina

17 Februarie 2017
14100 Vizualizari | 0 Comentarii
fructele de catina
Fructele de catina ramân eroic pe ramuri, de la primele geruri, si pâna în mijlocul pri­maverii. La tempera­turi de -40 de grade, ele nu îsi pierd capacitatea de germinare, ba si mai mult, îsi intensifica procesele de sin­teza ale anumitor vitamine extrem de utile. Putine plante medicinale se pot compara ca putere vindecatoare cu fructele portocalii ale catinei. Culese si maruntite (cu un mixer sau chiar cu ma­sina de tocat carne), ele se ames­teca în proportie egala cu miere, obti­nându-se o pasta bogata în vitamine si minerale, fo­lo­sita pentru tra­tarea race­li­lor si a com­plicatiilor lor, a colitei de putre­fac­tie, a indiges­tiei, a avi­ta­­mi­no­zei. Us­ca­te si ma­cinate sub for­ma de pul­bere (4 lin­gurite pe zi), se iau ca reîn­ti­neritor si revigo­rant. Potrivit formula-as.ro, din uleiul ob­tinut din coaja fruc­telor de cati­na se ad­mi­nis­trea­za câte 30-50 de picaturi pe zi contra bolilor vas­cula­re (atero­scle­roza, fragilitate vas­cu­lara), contra bolilor de pie­le (che­rato­za senila, psoriazis, eczeme infec­ti­oase si alergice). Uleiul de catina se mai apli­ca si extern, întinzându-se pe piele, pentru a o proteja de frig si de ra­diatiile ul­tra­violete reflectate din zapada.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

catina germinare sin teza plante medicinale putere vindecatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2153 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021638 (s)