News Flash:

Ce trebuie sa stii cand incluzi flori in alimentatie

14 Iunie 2018
562 Vizualizari | 0 Comentarii

Trandafirii si florile de portocal au fost folosite de-a lungul timpului in multe preparate ale Orientului Mijlociu; florile de cires si crizantemele sunt folosite in bucataria japoneza.  Mai mult, in ultimele trei sute de ani, florile de condurul doamnei (originare din Peru) au fost folosite constant in preparatele europene si nord-americane. Florile comestibile sunt completarea perfecta pentru o alimentatie corecta si echilibrata.

Flori precum violetele si galbenelele pot fi da un plus salatelor tale, dar pot fi si parte din deserturile raw – nu doar arata minunat, dar au si o savoare care te va cuceri. Condurul doamnei, este o floare apreciata pentru aroma picanta, asemanatoare cu cea a piperului. Anghinarele, broccoli si conopida sunt doar cateva dintre florile pe care le mancam cu placere, considerandu-le un soi de legume.

Atentie! Nu toate tipurile de flori sunt comestibile – unele sunt otravitoare, fie in mod natural, fie din cauza pesticidelor aplicate. Informeaza-te asupra tipurilor de flori otravitoare si invata sa le diferentiezi de altele. Mananca florile doar atunci cand ai siguranta ca nu sunt un soi periculos. Mananca doar flori care au fost crescute organic. Nu manca flori din diferite gradini daca nu stii sigur ca sursa este organica. Nu include florile in meniul tau daca ai astm sau alergie.  Nu manca flori care cresc pe marginea drumului. Indeparteaza staminele si pistilul florilor – trebuie sa mananci doar petalele florilor. Introdu in alimentatie florile comestibile asa cum ai face cu un ingredient nou in meniul unui copil – una cate una, in cantitati mici, intr-o perioada mai lunga de timp. In multe cazuri, se poate ca florile sa fie comestibile, dar fructele si frunzele sa nu fie. Femeile insarcinate ar trebui sa evite inceperea consumului de flori daca nu au experienta in ceea ce presupune acest pas.

Cateva exemple de flori comestibile: flori de mar, anghinarea, rucola, albastrele, busuioc, limba mielului, galbenele, carnatie, musetel, cicoare, arpagic, crizantema, coriandru, trifoi, papadie, marar, soc, chimen dulce, frezii, fucsie, gardenie, usturoi, muscate, gladiole, hibiscus, nalba, caprifoi, iasomie, levantica, liliac, menta, mustar, oregano, ceapa, floarea pasiunii, yucca, trandafir, floarea soarelui, cimbru, lalalea, violeta, etc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

flori comestibile galbenele limba mielului caprifoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021167 (s)