News Flash:

Ce trebuie sa stii atunci cand pui vin in mancarea pe care o prepari

28 August 2014
1394 Vizualizari | 0 Comentarii
Numeroase gospodine opteaza pentru vin ca sa dea savoare mancarii pe care o prepara. Aproape ca nu exista friptura la casa omului in care sa nu se fi pus macar cativa stropi de vin. 
Trebuie sa stiti insa ca utilizarea unui vin de proasta calitate poate duce la stricarea preparatului. Un vin ieftin nu este in mod necesar prost, de aceea este recomandat sa folosesti in mancare in vin pe care ti-ar placea sa-l si bei. 

Vinul este indicat celor care au suferit un infarct 
Alege un vin alb cand pregatesti mancaruri din carne de pui si un vin rosu pentru mancarurile care au la baza carnea rosie. Vinul alb se foloseste la sosurile albe, pe cand vinul rosu este potrivit pentru ciorbele de vita, fripturile de rata, sosurile rosii, supele de etc.

Cum ne poate afecta vinul alb 
Vinul rosu este mai potrivit in cazul preparatelor cu fructe de mare, carne de pui, peste si a sosurilor cremoase. In cazul mancarurilor cu straina, se foloseste in mancare acelasi tip de vin. De exemplu, pentru un preparat frantuzesc se pune tot un vin frantuzesc. In cazul unui fel de mancare precum bouillabaisse, de provenienta franceza, vinurile potrivite ar fi un Sauvignon Blanc sau un Bordeaux.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gospodine vin savoare vin ieftin carnea rosie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2169 (s) | 34 queries | Mysql time :0.058059 (s)