News Flash:

Ce trebuie sa pui in cafea ca sa accelereze procesul de slabire

1 Aprilie 2016
2281 Vizualizari | 0 Comentarii
Un american spune ca a descoperit o formula prin care cafeaua accelereaza procesul de slabire. Bautura acestuia, care este in foarte mare parte bazata pe cafea, este fara micotoxine, ciuperci minuscule care apar in timpul fermentatiei, la care se adauga o lingurita de unt si cateva picaturi dintr-un ulei pur. Totusi sunt specialisti in alimentatie care spun ca efectul acestei cafele in curele de slabire nu au chiar un efect „miraculos” si poate funtiona intr-o cura de slabire ca orice alta dieta care elimina multe alimente.    
In ceea ce priveste beneficiile cafelei simple in curele de slabire, sunt mai multe cercetari care au concluzionat ca un rol foarte important in reducerea poftei de mancare il are cofeina. Mai mult, aceasta ar stimula termogeneza, procesul prin care organismul genereaza caldura si energie, potrivit adevarul.ro.    
Tot pe lista cu beneficiile cafelei pentru sanatate, mai trebuie precizat ca exista studii care spun ca ii ajuta pe cei care sunt in depresii grave. Potrivit unei cercetari prezentate in The World Journal of Biological Psychiatry, oamenii de stiinta au concluzionat faptul ca o ceasca de cafea pe zi ar scadea gandurile suicidale.    
De asemenea, cercetatori de la „Johns Hopkins” University spun ca o cafea bauta inainte de un examen, datorita cafeinei, i-ar putea ajuta pe cei care dau examene sa-si stimuleze memoria, dar si sa se concentreze mai bine.       
Tot pe lista de beneficii ale cafelei pentru sanatate mai trebuie spus ca potrivit organizatiei „Food an Drug Administration”, substanta activa, cafeina, este folosita si in unele retete de medicamente ca un remediu impotriva somnolentei, a oboselii sau pentru ameliorarea unor dureri.   De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri legate de cafeaua solubila, denumita popular „ness” in Romania. Exista multe persoane care inca nu stiu care e mai sanatoasa si sa aleaga ness sau cafeaua clasica, preparata la ibric, filtru sau espressor.       
De fapt, ness-ul nu este altceva decat o cafea fara zat. Procesul tehnologic este unul destul de simplu: cafeaua este inghetata, apoi maruntita si deshidratata. Potrivit producatorilor, procesul tehnologic nu implica niciun fel de chimicale sau trucuri ascunse.       
Un mit pe care il invoca cei care nu stiu ce sa aleaga intre ness si cafeaua clasica este faptul ca prima varianta ar fi mult mai puternica, mai concentrata. Insa, potrivit studiilor stiintifice, cafeaua solubila nu este mai „tare”, chiar din contra. O ceasca de cafea de 150 mililitri de ness are aproximativ 50 de miligrame de cafeina, in timp ce una clasica are 80 de miligrame de cafeina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafeaua slabire micotoxine unt ulei pur dieta alimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1824 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040560 (s)