News Flash:

Ce tip de sange are cel mai mare risc de a dezvolta cancer

18 Iulie 2018
69162 Vizualizari | 0 Comentarii

Oamenii de stiinta americani au descoperit in urma cercetarilor efectuate pe parcursul mai multor ani, care tip de sange este cel mai predispus la aparitia bolilor de inima. Studiul efectuat a inclus 50.000 de participanti din nord-vestul Iranului, iar cercetarea s-a derulat pe o perioada de sapte ani. In urma analizelor s-a demonstrat faptul ca persoanele cu grupele sanguine A, B si AB au un risc mediu de 9% mai mare de deces din cauza problemelor de sanatate diverse decat cei cu grupa de sange 0.

Respondentii din primul grup au avut un risc mediu cu 15% mai mare de deces din cauza bolilor de inima decat colegii lor cu grupa de sange 0. Pe langa rezultatele mai sus amintite, s-a mai constatat ca participantii cu grupele de sange A, B sau AB au avut un risc mediu cu 55% mai mare de deces datorita cancerului la stomac, in comparatie cu cei cu tipul de sange 0. Oamenii de stiinta au tinut sa sublinieze ca rezultatele nu au fost afectat de factori cum ar fi varsta, fumatul, sexul, statutul socio-economic sau originea etnica.

Legatura intre cancer si grupa sanguina a fost pusa in evidenta si de alte studii. Geneticianul Danielle F. Shelton, cercetator la Universitatea din Manchester, a constatat, in urma unui studiu ca in Islanda, unde predomina grupa de sange 0, riscul de cancer de col uterin, de rect, ca si de piele este extrem de crescut la femei. La fel de ridicat este riscul de cancer retinian si al glandei epifize, mai ales la femeile sub 35 de ani. Barbatii cu grupa 01 risca sa se imbolnaveasca de cancer hipofizar si cerebral, in cazul consumului de tabac, activ sau pasiv. Oncologii britanici considera grupa A a fi cea mai sensibila la boli de tip canceros, 40% din europenii cu aceasta grupa avand un factor de risc mai ridicat. In Europa, de pilda, aproximativ 60% din cei care sufera de cancer de intestin (de regula duodenal) si 40% din cei care prezinta forme canceroase de colon sau rect au grupa de sange AII. Grupa B este mai putin vulnerabila la aparitia cancerelor. Studiile cercetatorilor britanici au dovedit ca persoanele cu grupa sanguina B pot fi mai rezistente la cancer pulmonar, endocrin (glandular) cerebral, insa pot fi expuse aparitiei cancerului osos si conjunctiv reticulat. Dr. Ennola J. Dornstein, de la Miami University, a constatat, in urma cercetarilor sale din ultimii 16 ani, ca in cazul grupei AB incidenta la cancer de tiroida este maxima in SUA, Canada si tarile europene. (sursa: secretele.com, Cristian Iacov)

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

grupa sange risc cancer col uterin stomac colon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037831 (s)