News Flash:

Ce sucuri naturale pentru slabire va recomanda nutritionistul

7 Iulie 2016
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioadele caniculare de vara, o alternativa sanatoasa si gustoasa la preparatele calde o constituie sucurile naturale presate la rece, „hrana cea mai inteligenta pe care o putem alege”, dupa cum spune Anca Alungulesei, expert In nutritie si trainer In alimentatie raw-vegan, In cartea sa „Sanatate la pahar”. Cei care vor sa piarda cateva kilograme, dar totodata sa se simta In forma, plini de energie si buna dispozitie pot alege, ca un ajutor esential In acest proces, sucurile din legume verzi.
“Sucurile verzi sunt ideale In procesul de eliminare a kilogramelor In plus!”, explica Anca Alungulesei. Din cateva ingrediente aflate la Indemana tuturor In aceasta perioada din an, cei care vor sa-si reduca greutatea corpului Intr-un mod sanatos pot opta pentru sucul natural presat la rece din spanac, busuioc, rosii si castraveti. Fiecare dintre ingredientele acestui suc aduce beneficii reale pentru sanatate si ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, In timp ce ofera posibilitatea delectarii cu un preparat foarte gustos.  „Rosiile, recomandate In cadrul unei diete sanatoase, contribuie la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului de lipide In sange” explica expertul In nutritie Anca Alungulesei, iar castravetii „datorita continutului mare de apa au foarte putine calorii, de aceea sunt recomandati persoanelor care doresc sa elimine cateva kilograme”, mai spune autoarea cartii „Sanatate la pahar”.
In afara de aroma deosebita, busuiocul furnizeaza organismului minerale alcalinizatoare pentru a contrabalansa dietele acide, iar spanacul, prin continutul sau bogat In minerale, vitamine si clorofila este recomandat tuturor, „dar In special persoanelor convalescente sau care trec prin perioade de oboseala si epuizare” mai spune expertul In nutritie Anca Alungulesei despre proprietatile acestui suc presat la rece, util atat pentru pastrarea sanatatii, cat si a frumusetii corpului. Sucurile naturale obtinute prin presare la rece din legume si fructe sunt o hrana completa, care furnizeaza organismului toate mineralele si vitaminele necesare, dar si pot actiona si ca remedii naturale In multe afectiuni.
De ce sa bei sucuri naturale
• Sucul din patrunjel are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei si glandelor suprarenale dar este si excelent pentru bolile sistemului ocular, In special pentru cele de la nervul optic. Patrunjelul poate combate icterul, este eficace In blocajul functiei hepatice, al plamanilor si rinichilor, sustin specialistii citati de frunza-verde.ro. Radacina de patrunjel este partea cea mai utilizata In tratamentul functiei renale,  fiind un foarte bun diuretic, precum si In afectiunile ca edeme, ascitǎ, calculi renali reumatism, artrita, eruptii cutanate.
• Sucul de urzici este o bautura foarte buna pentru detoxifierea organismului. Urzicile contin vitamine, substante proteice, azotoase, glucide, acizi, saruri minerale, clorofila, avand toti aminoacizii esentiali. Frunzele tinere de urzica contin In 100 g: 40 mg vitamina C; 0,250 mg vitamina B1; 1,400 mg vitamina B2; 2,33 mg vitamina E; 3,45 mg vitamina PP; vitaminele A, K si multe minerale, cum ar fi: 250 mg potasiu; 144 mg calciu; siliciu; 6 mg fier, etc. Printre numeroasele beneficii ale sucului de urzica se numara: curatarea organismului de toxine, purificarea sangelui si efect de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism, intensificarea proceselor metabolice din corp, consolidarea si intararirea sistemului imunitar.
• Sucul de sfecla rosie reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Daca beti zilnic o cana de suc de sfecla, va veti asigura o sanatate de fier toata viata. Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt In menopauza, pentru ca este o sursa bogata de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.
• Sucul de spanac furnizeaza organismului tot complexul de vitamine B, C, E, A, K si minerale (calciu, magneziu, mangan, sodiu, iodina, fosfor si potasiu). Sucul de spanac previne cancerul, Intareste sistemul imunitar, te scapa de problemele digestive, Iti protejeaza ochii si dantura.
• Sucul de rosii este extrem de bogat In vitaminele K, B1, B2, B5, B6, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, mangan, cupru, zinc si crom. Un singur pahar cu suc de rosii te ajuta sa oferi organismului doza necesara din vitaminele A si C. Sucul de rosii lupta Impotriva cancerului, prin continutul bogat In licopen, un antioxidant foarte puternic; scade colesterolul si Imbunatateste digestia, ajuta la Intarirea oaselor.
sursa: puterea.ro

vara preparatele calde hrana alimentatie raw-vegan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020457 (s)