News Flash:

Ce spun oamenii de stiinta despre viata de dincolo

7 Februarie 2017
2340 Vizualizari | 0 Comentarii
Aspectul spiritual al experientelor din apropierea mortii raspunde la întrebarile puse de omenire legate de existenta ei pe acest pamant, precum si de existenta vietii de apoi.

De-a lungul timpului, nenumarate persoane au povestit despre experintele de viata de dupa moarte. Psihologul Mary Joe Rapini a lucrat cu foarte multi pacienti aflati în stadii terminale de cancer, care i-au povestit mai multe astfel de episoade. Marturisirile lui Mary Joe apar în cartea medicului Jeffrey Long, „Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experiences", aparuta în 2010.

Rapini a pus de multe ori povestirile pacientilor sai pe seama tratamentelor medicale puternice, dar în aprilie 2003 a experimentat ea însasi un astfel de episod, în urma unui anevrism.

„Îi vedeam pe medici agitandu-se în jurul meu, înfigand tot felul de lucruri în mine, apoi l-au sunat pe sotul meu. Cand m-am uitat în sus, am vazut o lumina puternica... Nu era ca orice lumina obisnuita. Era cu totul diferita... Era luminiscenta... Si crestea din ce in ce mai mare. Ma tot uitam mirata la ea intrebandu-ma ce e asta?. Apoi a crescut atat de mare, incat m-a inghitit si m-am trezit in acest tunel, care m-a dus in aceasta frumoasa incapere.

Ce se intampla dupa moarte? Explicatia uimitoare a cercetatorilor

Dumnezeu ma tinea in brate, si mi-a spus: Mary Jo, tu nu poti ramane aici! Dar eu voiam sa raman, asa ca am protestat. Nu pot ramane?! De ce?. Si am inceput sa enumar toate motivele pentru care ar fi trebuit sa raman. Si atunci mi-a spus: Ai iubit vreodata in viata ta pe cineva, asa cum te-ai simtit tu iubita aici?. Si am raspuns: Bineinteles ca nu. Este imposibil. Eu sunt om!. Si atunci mi-a spus: Poti mai mult decat atat! Apoi m-am întors...", a povestit Rapini.

Mary Joe Rapini spune ca, dupa aceasta experienta uluitoare, au existat nopti în care îi aparea în vis acea lumina neobisnuita.

Medicul Jeffrey Long a expus în cartea sa dovezi ale ale existentei lumii vesnice:
1. Din punct de vedere medical, este imposibil sa se traiasca o experienta lucida în starea de inconstienta sau moarte clinica. Persoanele care se afla în apropierea mortii sunt de regula inconstiente si de multe ori pot fi declarate moarte clinic, în sensul ca numai respira, iar inima lor nu mai bate. În momentul cand inima înceteaza sa mai bata, creierul nu mai primeste nici un pic de sange. La aproximativ 10-15 secunde dupa oprirea fluxului sanguin catre creier, activitatea cerebrala înceteaza.

Atunci cand activitatea cerebrala se opreste, sinusoida de pe ecranul electroencefalografului devine orizontala. Oamenii care se afla în aceasta stare sunt, în general, inconstienti, iar inconstienta este definita, prin excelenta, ca incapacitatea de a mai avea vreo experienta constienta organizata. Cu toate acestea, persoane aflate în aceasta stare descriu, atunci cand revin la realitate, experiente perfect organizate traite într-o stare de luciditate extrema. Medical, acest lucru este inexplicabil.

Marturii uimitoare despre viata dincolo de moarte

2. Persoanele care traiesc o experienta în apropierea mortii aud si vad într-o stare decorporalizata (experienta extracorporala), iar lucrurile percepute de ele se dovedesc de cele mai multe ori corecte. Starea extracorporala reprezinta primul element care apare în majoritatea experientelor din apropierea mortii.

Persoanele care traiesc astfel de experiente descriu evenimente pe care nu ar mai fi trebuit sa le poata vedea pentru ca sunt inconstiente, iar acest fel de evenimente se petrec undeva departe de corpul lor fizic. Acestea îsi vad propriul corp, în starea de inconstienta sau vad eforturile medicilor de resuscitare a lor, fapte ce au fost certificate ulterior.

3. Experientele din apropierea mortii se petrec, de regula, atunci cand pacientul se afla sub anestezie, situatie în care constiinta nu ar mai trebui sa fie activa. În timpul anesteziei generale niciun om nu ar trebui sa aiba vreo experienta lucida, ca sa nu mai vorbim de o stare de constiinta superioara starii de veghe.

4. Exista persoane oarbe care traiesc experiente în apropierea mortii. Ele nu au aceleasi perceptii vizuale ca si vazatorii. Nevazatorii nascuti orbi nu au nicio reprezentare vizuala a lumii în care traim. Acesti oamenii înteleg lumea doar prin perceptiile lor auditive, sau prin cele oferite de simtul atingerii, mirosului si gustului. Visele lor nu includ niciodata imagini, ci doar celelalte tipuri de perceptii. Totusi, atunci cand o astfel de persoana traieste o experienta în apropierea mortii, s-a constatat ca are aceleasi perceptii puternic vizuale ca si ceilalti oameni.

5. Retrospectiva vietii, din timpul unei experiente din apropierea mortii, reflecta cu acuratete evenimentele reale petrecute în viata pe care o traieste persoana însa, include si evenimente de mult uitate. Unele persoane revad doar crampeie din viata lor, în timp ce altele traiesc o retrospectiva panoramica a întregii lor vieti.

6. Practic toate fiintele întalnite în timpul unei experiente din apropierea mortii sunt decedate în momentul producerii acesteia, iar marea majoritate sunt rude, prieteni sau alte cunostinte. Cand o persoana, care traieste o experienta din apropierea mortii, întalneste alti oameni pe care i-a cunoscut în timpul vietii sale, acestia sunt inevitabil decedati în momentul producerii experientei. În halucinatii sau vise pot fi întalnite si persoane care sunt în viata, în preajma mortii nu se întampla acest lucru.

Foarte multe persoane care traiesc experiente din apropierea mortii întalnesc fiinte care le par familiare, dar pe care nu le recunosc. Ele descopera mai tarziu identitatea acestora, de pilda prin examinarea unor vechi fotografii de familie. Dar, la o data ulterioara producerii experientei din apropierea mortii.

7. Similitudinea izbitoare care exista între experientele din apropierea mortii pe care le traiesc copiii cu varste foarte mici si adultii, sugereaza ca aceste experiente nu au nimic de-a face cu convingerile preexistente ale celor implicati. Copiii cu varste mai mici de sase ani, traiesc astfel de experiente care includ aceleasi elemente regasite si la adulti. Copiii nu au auzit vorbindu-se despre aceste experimente, ei nestiind nimic despre retrospectiva vietii, despre existenta tunelului catre lumina, despre experientele extracorporale, etc. Prima data, în viata lor, cand iau contact cu aceste elemente este momentul în care se petrece experienta.

8. Uimitoarele similitudini care exista între experientele din apropierea mortii, ale persoanelor din întreaga lume, reprezinta o alta dovada ferma ca aceste evenimente sunt cat se poate de reale. Exista o analogie simpla care ilustreaza acest lucru: daca o persoana din Statele Unite, una din Spania si una din Mexic merg la Paris, toate vad Turnul Eiffel. Singurele diferente între relatarile lor tin de detalii, nu de esenta. Acelasi lucru este valabil si pentru oamenii din culturi diferite care traiesc astfel de experiente. Exista însa, diferente între maniera de a descrie aceleasi evenimente de catre anumite populatii sau altele, dar între ele exista asemanari uluitoare.

9. Persoanele care traiesc experiente din apropierea mortii sunt transformate, în modul lor de a fi, de experienta traita, adeseori pentru totdeauna. Dupa aceste experiente apar efecte pe termen lung atat naturale, cat si supranaturale. Între cele naturale se numara diminuarea fricii de moarte si amplificarea credintei în lumea de dincolo. Multe dintre aceste persoane devin mai pline de iubire atunci cand interactioneaza cu semenii lor, ele schimbandu-si profund elemente din personalitate, în primul rand, în sensul ca devin mai bune.

Printre efectele supranaturale se numara primirea de diferite, asa-zise, daruri paranormale. Studiul celor doi autori evidentiaza ca 43% dintre cei intervievati au ramas cu astfel de puteri neobisnuite în urma experientei lor, puteri pe care nu le aveau înaintea acesteia. Cele mai uimitoare transformari sunt de obicei cele fizice, îndeosebi vindecarile neasteptate ale unor oameni bolnavi fizic sau psihic.

Concluzionand, fiecare categorie de dovezi, din cele enumerate mai sus, confirma cu putere existenta unei vieti de apoi, dar împreuna cele noua categorii reprezinta o dovada absoluta a existentei lumii de dincolo, afirma autorii. La fel de important este si aspectul spiritual al experientelor din apropierea mortii, care raspunde la întrebarile puse de omenire legate de existenta ei pe acest pamant, precum si de existenta vietii de apoi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apropierea mortii lumina puternica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1648 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017682 (s)