News Flash:

Ce se poate citi in ADN-ul nostru

11 Decembrie 2016
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
ADN
Trasaturile noastre genetice isi pun amprenta asupra greutatii corporale, dar si asupra performantelor noastre sportive. Un test ADN iti poate spune astazi ce alimente iti sunt benefice, daca risti un atac cerebral sau un infarct. Genele ne arata, de asemenea, cum asimilam energia din alimente, cum eliminam toxinele sau suntem susceptibili de a fi expusi anumitor riscuri ce ne influenteaza sanatatea.
''Un astfel de test ne ajuta sa intelegem de ce ne comportam intr-un anumit fel cu alimentele, de la ce ne ingrasam si de la ce slabim: sa mancam mai putin sau sa facem exercitii fizice si in ce proportie, cate mese sa luam pe zi. In cazul unui risc crescut de atac cerebral putem sa renuntam la fumat, sa reducem kilogramele, sa facem activitate fizica regulata, sa adoptam o dieta sanatoasa, sa vedem daca aspirina ne este de ajutor (sunt cazuri determinate genetic in care aceasta nu are niciun fel de actiune).  Exista situatii in care simplul consum al cafelei este asociat cu scaderea riscului aparitiei unor boli ( spre exemplu cancerul de san, boala Alzheimer)'', spune dr. Dorin Pirciog, initiatorul programului MyBodyGuide.
Fiecare persoana este diferita genetic si vine cu mostenirea ei. ''Sa ne uitam la trei persoane, fiecare cu o boala genetica. Una dintre ele este intoleranta la lactoza, alta la gluten, nu poate digera graul, iar o alta are tulburare de supraincarcare cu fier, absoarbe prea mult fier. Aceste trei persoane urmeaza orientarea generala a dietei sanatoase. Aceasta spune ca produsele lactate sunt sanatoase, ele sunt bune surse de calciu. Persoana intoleranta la lactoza nu va fi de acord. Cand ea consuma produse lactate are o stare proasta. Apoi, graul. O masa cu paine in care aveti o multime de proteine ​​din grau nu va fi o problema pentru persoana intoleranta la lactoza. Pentru persoana intoleranta la gluten este nesanatos. Pentru persoana cu tulburare  de supraincarcare cu fier, din nou, exista o multime de fibre, este bine pentru digestie. Este intr-adevar sanatoasa. Din nou, aceasta se aplica numai la unele persoane.
Carnea rosie cu continut scazut de grasime este o buna sursa de fier. Persoanele care au o deficienta de fier sunt sfatuite sa manance carne rosie. Persoanele intolerante la lactoza sau la gluten o pot consuma.  Cu toate acestea, persoanele care absorb deja prea mult fier din alimente nu ar trebui sa manance. Deci, aceste linii generaliste sunt bune atunci cand trebuie sa se emita un ghid pentru toata lumea, dar, de fapt, fiecare persoana are diferite riscuri la diferite boli, diferite puncte forte si puncte slabe. Prin urmare, nu poate exista un ghid pentru toata lumea, dupa cum puteti vedea in aceste exemple. Nutrigenetica face acest lucru. Ţine seama de variatiile tale genetice si te ajuta sa isi modifici alimentatia ca sa obtii nutrientii potriviti'', precizeaza dr. Dorin Pirciog pentru Gandul.

test adn alimente atac cerebral infarct
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026126 (s)