News Flash:

Ce se intampla in corpul tau dupa ce mananci scortisoara

16 Iulie 2017
1999 Vizualizari | 0 Comentarii
Este utilizata foarte des în bucatarie si are importante calitati curative. Scortisoara se evidentiaza prin continutul ridicat de fibre, calciu si fier.

Principalele beneficii ale scortisoarei asupra organismului:
Reglarea nivelului de zahar din sange
Reduce discomfortul abdominal si contribuie la o digestie normala
Reduce riscul de dezvoltare a celulelor canceroase
Are efecte anticoagulant si sustine circulatia sangelui
Efect calmant asupra articulatiilor si muschilor
Îmbunatateste memoria si functiile cognitive
Previne afectiunile cardiovasculare
Previne infectiile cu virusi si bacterii
Confera energie si vitalitate
Lupta contra greturilor si varsaturilor

Cum distruge scortisoara microbii

Scortisoara a fost utilizata înca din cele mai vechi timpuri, datorita numeroaselor beneficii medicinale. Este realizata prin taierea tulpinii arborelui de scortisoara. Este extras miezul, iar dupa ce se usuca se formeaza renumitele batoane de scortisoare, utilizate destul de des în bucatarie. Acestea pot fi macinate pentru a se obtine scortisoara sub forma de pudra.

Mirosul distinctiv este dat de partea uleioasa, care e bogata într-un compus denumit cinamaldehida. Acest compus este responsabil de majoritatea proprietatilor nutritive ale scortisoarei, mai ales asupra metabolismului.

Totodata, scortioara este o sursa nemaipomenita de antioxidanti, care lupta contra actiunii nocive a radicalilor liberi. Scortisoara contine mai ales polifenoli, antioxidanti puternici. Acestia au un rol important în prevenirea si combaterea inflamatiei în organism.

Scortisoara se afla în legatura cu un risc scazut de boli de inima, principala cauza din lume a deceselor premature. În cazul persoanelor cu diabet de tip II, 1 g de scortisoara pe zi poate avea efecte benefice asupra sangelui. Reduce nivelul total de colesterol si al trigliceridelor. În studiile de laborator s-a putut observa cum scortisoara reduce din nivelul tensiunii arteriale.

Scortisoara mai este cunoscuta pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange. Se pare ca poate contribui la reducerea nivelului de glucoza care intra în sange dupa fiecare masa. Acest lucru este realizat cu ajutorul numeroaselor enzime digestive, care încetinesc descompunerea carbohidratilor din tractul digestiv.

Cum poti utiliza scortisoara:
Dimineata se adauga 1 lingurita de scortisoara în cafea, suc sau ceai. Prin acest obicei vei vedea cum întreaga stare de sanatate a organismului se va îmbunatati considerabil.

Nota: Nu este recomandata femeilor însarcinate si celor care alapteaza. A nu se consuma de copii mai mici de 6 ani.


bucatarie calitati curative scortisoara fibre calciu fier
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015532 (s)