News Flash:

Ce se intampla in corp daca mananci zilnic fulgi de ovaz

19 Aprilie 2018
1508 Vizualizari | 0 Comentarii
terciul de ovaz

Cand nu stii ce sa mai mananci dimineata ca sa ai energie iti recomandam sa incerci terciul de ovaz, o combinatie sanatoasa pe care toti nutritionistii o considera potrivita pentru micul dejun. Nu te gandi ca terciul de ovaz este anost, ci incearca sa-l combini cu fructele si nucile tale preferate pentru a-i conferi aroma dorita si un plus de fibre importante pentru o digestie buna. 

Fulgii de ovaz sunt foarte versatili si sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc. Inima ta va fi mai sanatoasa, sistemul digestiv va functiona corect si pielea ta va fi mult mai curata daca incluzi fulgii de ovaz in alimentatia ta zilnica. Iata ce se intampla in corp daca mananci zilnic fulgi de ovaz:

Vei avea un ten curat, fara probleme

Terciul de ovaz este tratamentul ideal pentru bolile inflamatorii, cum ar fi eczemele sau iritatiile, deoarece ajuta la curatarea tenului. Au un continut bogat in zinc, un mineral care curata tenul, revigorandu-l si favorizeaza eliminarea toxinelor. Fierul este un alt mineral important pentru sanatatea pielii, deoarece impiedica deshidratarea si se gaseste in cantitati mari in ovaz.

Fulgii de ovaz mai aduc un aport insemnat de mangan care previne inflamatiile si grabeste vindecarea leziunilor care apar in cazul tenului cu probleme. Daca mananci fulgi de ovaz vei furniza corpului si o cantitate mare de magneziu, mineralul care stimuleaza circulatia sangelui si regenereaza celulele epidermei. 

Muschii tai primesc mai multe proteine

Opt linguri cu ovaz furnizeaza corpului 15% din necesarul zilnic de proteine. Poate ca nu ti se pare un procent foarte mare, insa pe langa proteine, ei mai aduc vitamina E, antioxidanti si glutamina care ajuta la refacerea muschilor dupa efort. 

Furnizezi corpului multi antioxidanti

Fulgii de ovaz au o cantitate mare de antioxidanti care reduc inflamatiile si regleaza tensiunea arteriala. De asemenea, fulgii de ovaz au beta-glucan care s-a dovedit ca reduce nivelul glicemiei in sange. Acest efect este intensificat de prezenta vitaminei C, de aceea este recomandat sa consumi ovazul cu fructe bogate in aceasta vitamina. 

Vei avea mai multa energie

Ovazul furnizeaza carbohidrati care confera mai multa energie. De asemenea, confera satietate si te impiedica sa faci alegeri alimentare nesanatoase. 

Te ajuta sa slabesti

Consumul zilnic de terci de ovaz stimuleaza metabolismul si accelereaza procesul de slabit. Daca iti faci un obicei sa consumi zilnic terci de ovaz la micul dejun vei constata ca riscul de a face excese culinare va fi mult mai mic. Poftele culinare nesanatoase nu apar atat de des si reusesti sa slabesti sanatos. Carbohidratii din ovaz se digera lent, regland astfel apetitul si impiedicand fluctuatiile bruste ale glicemiei. Ovazul te ajuta nu numai sa accelerezi metabolismul, dar mai are un rol extrem de important: el impiedica acumularea grasimilor si a toxinelor in corp.

Scade nivelul colesterolului rau

Tot beta-glucanul este substanta responsabila de acest efect spectaculos pe care ovazul in are in corpul nostru. Daca mananci zilnic fulgi de ovaz, beta-glucanul va ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau. De asemenea, datorita continutului bogat in acid linoleic si fibre solubile, fulgii de ovaz scad nivelul trigliceridelor. Acesti nutrienti curata arterele de grasimi si te protejeaza de bolile grave de inima. 

Vei avea o digestie mult mai buna

Expertii recomanda un consum zilnic de fibre (25-35 de grame) pentru a avea o digestie excelenta. O portie mica de ovaz furnizeaza o cantitate mare de fibre si ajuta persoanele care sufera de constipatie. 

Cum poti sa mananci fulgii de ovaz?

Cea mai simpla metoda de a consuma fulgii de ovaz este prin amestecarea lor cu iaurt/lapte batut/lapte vegetal, iar in functie de gusturile tale folosesti diverse topping-uri (nuci, seminte, fructe uscate, fructe proaspete, pudra de cacao, unt de arahide). 

Fulgii de ovaz fierti cu o cantitate dubla de apa sau lapte vegetal se transforma intr-o budinca delicioasa care scade colesterolul si te ajuta sa ai o digestie excelenta.
Terciul de ovaz se poate combina cu banane pentru a-i conferi dulceata, precum si diverse alte topping-uri (unt de arahide, fructe si nuci). 

Daca esti mereu pe fuga dimineata, poti sa apelezi la un alt preparat pe baza de fulgi de ovaz. Pune de seara intr-un borcan ermetic fulgi de ovaz, seminte de chia, o banana pisata cu furculita, lapte obisnuit sau vegetal, amesteci bine si lasi amestecul la frigider peste noapte. Dimineata vei avea gata o budinca delicioasa pe care o poti combina cu diverse alte fructe pentru fibre sau nuci/unt de nuci pentru proteine. De asemenea, fulgii de ovaz ii poti folosi pentru a face cookies sau briose, in varianta mai sanatoasa fara faina alba rafinata. 

sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

micul dejun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2263 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019627 (s)