News Flash:

Ce se intampla daca bei o cana de cacao inainte de culcare?

27 Octombrie 2014
2364 Vizualizari | 0 Comentarii
Cacaoa si ciocolata fac minuni pentru creierul nostru. Acestea contin compusi antioxidanti numiti flavanoli, care contribuie la imbunatatirea memoriei, putand chiar sa reduca riscul aparitiei dementei, sugereaza cercetari recente. Flavanolii imbunatatesc fluxul sanguin intr-o zona a creierului asociata cu memoria si imbunatatesc memoria persoanelor varstnice, arata un studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience.

Ciocolata neagra este sanatoasa, daca este consumata cu moderatie! 
Cercetatorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu varsta de 50-69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao. La un test de memorie realizat dupa 3 luni, participantii care primisera doze mari de flavanoli au obtinut rezultate mult mai bune decat cei care primisera doze restranse, potrivit descopera.ro. Cercetatorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun ca aceasta este prima dovada a faptului ca o componenta a declinului memoriei asociat cu varsta este cauzata de modificari la nivelul unei arii cerebrale specifice si a faptului ca aceasta forma de declin poate fi influentata pozitiv prin anumite schimbari alimentare.

NOU! A aparut pe piata ciocolata pentru femei 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cacaoa ciocolata minuni creierul flavanoli fluxul sanguin memoria
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011922 (s)