News Flash:

Ce se intampla cu organismul nostru cand consumam mancare la plic

11 Februarie 2019
184 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare la plic

Inghetata, prajituri, pana si supa de gaina putem sa facem din prafuri pe care le gasim pe toate rafturile magazinelor. Nu contin ingrediente interzise, insa medicii avertizeaza ca bolile modernitatii vor fi din ce in ce mai multe din cauza produselor procesate. Alimentatia nu este singura vinovata pentru afectiunile care apar la varste din ce in ce mai mici, dar are un impact foarte mare.

 Mancare la pachet, aratoasa si gustoasa, fara prea multa munca sau vase murdare, gata in doar cateva secunde. Asa isi imaginau scenaristii din celebrul film „Back to the future” ca va arata anul 2015.

„Prin consumul lor, ele reprezinta adevarate mici proiectile care ajung in inima, in vasele, in creierul, in pancreasul, ficatul nostru s.a.m.d. Ele se acumuleaza in timp si ne mai intrebam de ce a explodat patologia metabolica si cardiovasculara”, afirma Constantin Ionescu-Targoviste - medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, la Digi24.

„Prafurile sunt putin hranitoare, aduc un aport caloric de obicei mare si un aport nutritional scazut”, spune Simina Carniciu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice.

„Aceste alimente sunt atat de fin procesate incat ele actioneaza ca o eruptie in corpul uman, ele se absorb extrem de repede, stimuleaza secretia de insulina, iar excesul de calorii va conduce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare”, spune Constantin Ionescu-Targoviste, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice.

Același lucru se intampla, din pacate, cu majoritatea produselor de pe piata. Iar falsurile apar pe toate rafturile. Iata ce contine aceasta bucata de topping pentru pizza, care pare a fi cascaval.

„Are foarte multa grasime vegetala, multa apa, amidon din proteine de lapte, putin lapte praf degresat”, explica Simona Carniciu - medic specialist diabet nutritie si boli metabolice.

Desi toate informatiile sunt pe eticheta, putini sunt cei care le si citesc sau care stiu sa le interpreteze. Iar daca acest produs este folosit intr-un restaurant, pe pizza de exemplu, clientul nici nu banuieste ca in loc de cascaval mananca grasimi vegetale.

Profit bun se poate scoate si dintr-un iaurt, pe care scrie cu litere mici „iaurt cu gust de" si litere mari „capsuni". Dar in care nu este nici macar un gram de fructe, ci doar arome si coloranti.

„Toate aceste mici produse facute colorat frumos cu nume a unor gusturi placute sunt consumate cu substanta chimica care da gust”, spune Constantin Ionescu-Targoviste - medic primar diabet, nutritie si boli metabolice. A.N.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancare procesata alimente procesate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013623 (s)