News Flash:

Ce risti daca mananci produse decongelate la cuptorul cu microunde

12 Februarie 2014
2093 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei care cumpara produse congelate si le dezgheata in cuptorul cu microunde se expun riscului de a fi infectati cu o bacterie periculoasa, Salmonella enterica.

Procesul incalzirii mancarii congelate nu este intotdeauna respectat si de aceea apar probleme, scrie Fox News. In SUA, de exemplu, in anul 2010, mai multi oameni din 18 state au luat bacteria respectiva dupa ce au consumat un tip de mancare congelata, orez cu pui, incalzita in cuptorul cu microunde.

Citeste si: E sanatos sa folosesti cuptorul cu microunde prea des?
Cuptorul cu microunde, un pericol pentru sanatatea ta

Specialistii americani din domeniul preventiei bolilor (Centers for Disease Control) spun ca hrana preparata astfel trebuie lasata putin in cuptorul cu microunde dupa ce ea este gata. Mancarea congelata nu poate fi consumata imediat dupa ce este incalzita.

Ingredientele crude trebuie lasate sa atinga temperatura potrivita, astfel incat ele sa devina sigure pentru consum si sa fie eliminat riscul prezentei bacteriilor. Expertii spun ca pe etichetele acestor produse ar trebui puse instructiuni clare cu privire la procesul incalzirii lor.

Cel mai bine este sa se foloseasca un termometru pentru a masura temperatura mancarii. Toate ingredientele trebuie sa fie bine gatite si sa aiba temperatura de 74 de grade Celsius. 

Citeste si: Dupa ce vei citi asta, nu vei mai dori sa folosesti cuptorul cu microunde - FOTO
Cand devine periculos cuptorul cu microunde
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

produse congelate microunde bacterie periculoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1996 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043980 (s)