News Flash:

Ce risti daca bei lapte crud

26 Februarie 2012
2803 Vizualizari | 0 Comentarii

Persoanele care consuma lapte crud in locul celui pasteurizat sunt de doua de ori mai predispuse la toxiinfectii alimentare, arata un studiu recent al cercetatorilor americani.

Pasteurizarea implica incalzirea laptelui la 161 de grade, ceea ce reduce cantitatea de bacterii din lapte si incetineste cresterea unor bacterii noi, subliniaza specialistii. Potrivit reprezentantilor Centrului american pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, citat de dailymail.co.uk, toate cazurile raportate de toxiinfectii alimentare provocate de laptele pasteurizat au implicat contaminarea laptelui cu anumite bacterii dupa pasteurizare.

Institutia avertizeaza ca laptele crud poate contine mai multe tipuri de paraziti, printre care salmonella, listeria, E. coli si campylobacter. Consumul de lapte contaminat poate cauza atacuri cerebrale, insuficienta renala, paralizie si chiar moarte, avertizeaza specialistii

Studiul a fost realizat in SUA si a scos la iveala faptul ca cele 21 de state unde comercializarea laptelul crud este legala, au avut o rata de doua ori mai mare a bolilor provocate de lapte, fata de cele 29 de state unde laptele nepasteurizat este ilegal.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

laptele pasteurizat laptele crud
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023230 (s)