News Flash:

Ce înseamna pentru pacient reabilitarea orala?

4 Aprilie 2011
2594 Vizualizari | 0 Comentarii
prof univ dr Norina Forna
structura medicala care initiaza un proiect de cercetare la nivel european, si chiar mondial, are în vedere ceea ce poate sa aduca nou pentru pacient. Conceperea acestor centre are menirea de a raspunde unei serii de întrebari, cum ar fi: „Când avem nevoie de reabilitare orala?", „Ce beneficii are pacientul?", „Este necesara o astfel de structura de reabilitare orala?", „Ce reprezinta reabilitarea orala?".

Pentru prima oara în România, Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa" Iasi este recunoscuta ca fiind centru pilot în cadrul unui proiect de reabilitare orala. Prin acest centru, Facultatea îsi propune transmiterea informatiilor prin telemedicina, realizarea unei retele, instaurarea unor metode la cele mai înalte standarde, implementarea unei metodologii asemanatoare cu cele din alte tari incluse în Uniunea Europeana.

Reabilitarea orala consta în diagnosticarea si tratarea întregii patologii de la nivelul cavitatii orale, de la nivel articular, muscular, osos, prin corectarea modificarilor aparute în urma pierderii dintilor, a abraziilor, a malpozitiilor dentare sau în urma îndepartarii unor formatiuni tumorale de la nivelul fetei.

În urma examenului clinico-paraclinic si a stabilirii diagnosticului, pacientul va fi introdus în baza de date a acestui proiect, iar evaluarea se va realiza pe termen lung, fiind la standarde europene, pacientul parcurgând o noua era în medicina dentara, existând un interes mult mai mare pentru sanatatea organismului. Asanarea cavitatii orale, corectarea patologiei loco-regionale si realizarea unor protezari provizorii reprezinta etapele initiale ale tratamentului, urmate ulterior de protezarea definitiva, atunci când exista surse financiare suficiente.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

structura medicala eabilitare orala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018578 (s)