News Flash:

Ce inseamna daca ai limfocite scazute

20 Iunie 2019
609 Vizualizari | 0 Comentarii

Limfocitele sunt celule albe ale sângelui care au rolul de a distruge bacteriile și virusurile care pot cauza infecții. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, cel mai probabil de vină este numărul redus al limfocitelor, dar și al altor tipuri de celule albe, cum sunt neutrofilele, monocitele, eozinofilele sau bazofilele.

Dacă la analizele de sânge descoperi că ai limfocite scăzute (asta înseamnă că suferi de limfocitopenie), nu sta pe gânduri, ci ia măsuri, pentru că organismul tău este mult mai expus riscului de infecții. Mergi la medic pentru investigații suplimentare, ca să descoperi cauza.

„Un simplu test de sânge nu este suficient pentru a afla nivelul de limfocite din sânge. Pentru a depista numărul total al limfocitelor, o hemogramă este mult mai indicată”, declară medicul hematolog Mary Territo pentru healthyandnatualworld.com.

Dacă aceasta înregistrează valori mai mici de 1.000 de limfocite/microlitru, înseamnă că suferi de limfocitopenie (limfocite scăzute), care poate fi cauzată de mai mulți factori.

Dacă un copil mai mic de doi ani are valori mai mici de 3.000 de limfocite/microlitru, înseamnă că suferă de limfocitopenie (limfocite scăzute). Când trece de vârsta de aproximativ șase ani, copilul nu trebuie să aibă mai puțin de 1.500 de limfocite/microlitru.

Un corp care are limfocitele sub limita de jos dezvoltă o rezistență mult mai mică a organismului de a lupta și face față infecțiilor de orice natură. Dacă suferi de limfocitopenie, de asemenea, prezinți un risc mult mai mare de a face cancer. Și nu în ultimul rând, limfocitele scăzute din corp pot contribui la deteriorarea diferitor organe.

În anumite situații, limfocitele scăzute nu dau simptome îngrijorătoare, mai ales dacă vorbim de limfocitopenie acută, cauzată în special de stres sau oboseală. De cele mai multe ori, nivelul acestora revine la normal după o noapte de odihnă, așa că efectele negative sunt temporare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rol limfocite limfocite scazute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013968 (s)