News Flash:

Ce fructe contin cel mai mult zahar

22 Februarie 2018
557 Vizualizari | 0 Comentarii
Curmalele

Fructele contin, in proportii diferite, fructoza si glucoza. Fructoza este un zahar simplu care, consumat in cantitate mare, are efecte negative asupra sanatatii: cresterea glicemiei, obezitate, disfunctii renale si cardiovasculare. Un studiu american a aratat ca persoanele care consuma mai mult de 74 de grame de fructoza pe zi prezinta cu 87 % mai multe riscuri de a suferi de hipertensiune arteriala. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mananci fructe, ci ca trebuie sa stabilesti cu atentie portiile zilnice.

Curmalele

Curmalele sunt bogate in principii nutritive, dar si in glucide (73,51 g/100 g fruct). Trei curmale ofera circa 18 g fructoza si 21 g glucoza. Au aport caloric mare (287 kcal/100 g), fiind recomandate sportivilor, pesoanelor active, copiilor. Ofera si vitamine (B2, B3, B5 si B6), saruri minerale de potasiu si calciu, crom, fibre.

Bananele

Sunt fructe cu aport caloric mare (90 kcal/100 g), foarte bogate in potasiu (in cantitati care pot acoperi necesarul zilnic). Sunt hranitoare si usor de digerat. Reprezinta o sursa excelenta de carbohidrati, fosfor, calciu, fier, vitaminele A, B si C. La 100 g fruct, continutul de glucide este de 23,43 g. O banana de dimensiuni medii ofera 8,3 g fructoza si 8,1 g glucoza.

Strugurii

Zemosi dar si bogati in calorii (72 kcal/100 g), strugurii ofera, pe langa multimea de substante nutritive, si cantitati serioase de glucide. Astfel, un ciorchine cu circa 20 de boabe are 7,7 g fructoza si 7,5 g glucoza. Este fructul tonusului prin excelenta, activeaza tranzitul intestinal, e sursa de vitamine si de polifenoli – dar, daca vrei sa-ti mentii silueta, consuma-i doar in cantitati mici.

Ciresele

Au un aport energetic important (68 kcal/100g) si concentratie mare de provitamina A, precum si vitamine din grupul B. Sunt recomandate, cu precadere, in alimentatia copiilor si a persoanelor cu viata activa. Au un continut mare de zaharuri: 20 de cirese ofera 8,5 g fructoza si 9 g de glucoza. Gratie continutului de minerale si oligoelemente (potasiu, calciu, mangan), participa la mentinerea echilibrului intestinal.

Prunele

Sunt racoritoare si au o mare densitate nutritionala, dar ofera totusi 52 kcal/100 g. Au proprietati laxative, favorizeaza tranzitul intestinal si diureza, stimuleaza activitatea vezicii biliare si e sursa de vitamine si minerale. Cantitatea de zaharuri din compozitia ei nu e de neglijat: 6 prune au 9,6 g fructoza si 13,5 g glucoza.

sursa: clickpoftabuna.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructele fructoza glucoza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024843 (s)