News Flash:

Ce este recomandat sa bei in zilele reci

27 Ianuarie 2014
852 Vizualizari | 0 Comentarii
Băuturile calde sunt remediul de care ai nevoie în momentele în care temperatura scade în mod drastic, iar în afara ceaiurilor, băuturile care au şi un conţinut considerabil de alcool reprezintă un „energizant” eficient pentru destindere şi o formă de zile mari.
Corpul are nevoie de lichide care să-l ajute în momentele în care simte că cedează în faţa temperaturii scăzute, iar combinaţia între alcool şi băutura caldă poate fi considerată uneori drept „soluţia” benefică pentru momentele în care este resimţit frigul.

Vezi si: Evita bauturile energizante si bauturile alcoolice dulci daca esti la dieta
 
Cotidianul britanic „The Guardian” prezintă şase băuturi calde specifice diferitor zone din lume.
1.Caribou
Despre ingredientele care contribuie la prepararea unui caribou se spune că reprezintă o reflectare a istoriei Canadei. Originar din provincia Quebec, această băutură reprezintă un amestec de vodkă, cognac, sherry canadian şi sirop de arţar bine încălzite.

Vezi si: Ce semnifica abuzul de alcool?
 
2.Canelazo
Canelazo, băutură specifică pentru Columbia, este un mix compus din apă fierbinte în care este adăugat aguardiente alb (băutură alcoolică apropiată ca gust de vodkă, dar specifică Americii Latine),scorţişoară, lime, panela şi puţin zahăr tos. Toate aceste produse sunt bine încălzite, iar pe marginea paharului din care este băută licoarea este pus zahăr.  
3.Fa diu
Fa diu, specific statului chinez, este considerată o băutură tradiţională destinată celor din generaţia a treia. Aceasta conţine vin de orez Shaoxing şi prune bine conservate (wah mui).

Vezi si: Combinatia alcool-energizante, mai periculoasa decat alcoolul singur
 
4.Glogg alb
Băutură consumată cu precădere în Suedia este compusă din cidru de mere, măr, scorţişoară, anason, ghimber, cuişoare şi piper negru. Toate acestea sunt fierte uşor, iar apoi lichidul este strecurat într-un recipient separat pentru a fi evitate ingredientele care pot deranja.
5.Sicap şarap
Băutură cunoscută datorită turcilor, sicap şarapul este un mix din vin roşu, portocale, măr, scorţişoară, cuişoare, smochine uscate, zahăr şi caise uscate. Toate acestea sunt fierte la foc mediu timp de aproape o oră.
6.Glugwein
Glugwein este băutură revendicată de spaţiul german compusă din vin roşu, suc de portocale, lămaie, anason, scorţişoară şi foarte puţin suc de lămaie. Toate acestea sunt fierte la foc mediu timp de aproape 30-45 de minute înainte de a fi servită băutura. Adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bautura calda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012746 (s)