News Flash:

Ce este radiestezia mentala

7 Februarie 2013
2285 Vizualizari | 0 Comentarii

Radiestezia mentala este sustinuta de toti cei ce considera ca spiritul uman este suveran in univers. Acestia considera ca orice fiinta umana detine un instinct primitiv, care impreuna cu dezvoltarea unor facultati mentale, cum ar fi intuitia si selectia, poate astfel, sa participe in cadrul fenomenului radiestezic.
     
Radiestezia mentala (psihica, spirituala, intuitiva) isi bazeaza sistemul teoretic pe asa numita teorie informationala. Conform acestei teorii, in univers, exista stocate datele la care subconstientul operatorului radiestezist apeleaza. Apoi cu ajutorul codului stabilit (conventiei mentale stabilite), constientul exprima raspunsul primit. Radiestezia mentala cuprinde doua faze distincte dar succesive. Este vorba de orientarea mentala si conventia mentala.
     
Orientarea mentala consta, pentru operator, in a se concentra puternic asupra obiectului cercetarii lui, cu excluderea oricarei alte preocupari.
      
Este vorba, asadar, de o veritabila conditionare mentala si psihica, prealabila oricarei munci radiestezice. In cadrul acestei etape este necesar ca operatorul sa se gandeasca cu seriozitate la formularea intrebarii ce urmeaza a fi folosita. Aceasta pregateste operatorul pentru urmatoarea faza si anume conventia mentala.
      
Astfel, atunci cand este cautat cu pendulul un obiect, oricare ar fi el, operatorul nu trebuie sa spuna: "Vreau sa gasesc acest obiect", nici "As dori sa gasesc acest obiect", ci mai curand: "Doresc sa devin sensibil in prezenta acestui obiect si sa-mi indrept gandurile exclusiv catre el".
     
Orientarea mentala dirijeaza astfel, subconstientul operatorului catre obiectul cercetarii, excluzand toate celelalte influente.
     
Conventia mentala este partea fundamentala a oricarui act radiestezic, deoarece ea reprezinta un acord pe care operatorul il incheie cu el insusi. Aceasta intelegere trebuie sa permita interpretarea miscarilor instrumentului radiestezic, in raport cu dorinta mentala sau cu intrebarile ce au fost formulate.
    
Instrumentele folosite (bagheta sau pendulul), statice la inceperea oricarei cercetari, se pun in miscare de indata ce operatorul a initiat procesul.
     
Conventia mentala este, deci, acea decizie personala, ce va indruma operatorul sa codifice diferitele miscari ale instrumentului radiestezic, in scopul unei interpretari cat mai juste si cat mai precise.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

radiestezia mentala facultati mentale fenomenului radiestezic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017879 (s)