News Flash:

Ce este otoplastia sau modelarea/corectia urechii

22 Aprilie 2019
204 Vizualizari | 0 Comentarii
otoplastia

Otoplastia sau modelarea/corectia urechii este o procedură chirurgicală ce are ca scop transformarea aspectului urechii externe (urechi proeminente, atârnate, dar şi urechi mici, insuficient dezvoltate, absente sau cu diverse deformări ale cartilajului).

În timpul consultaţiei veţi avea ocazia să îi explicaţi care este transfomarea pe care doriţi să o obţineţi în urma operaţiei. Împreună, vom stabili obiectivele specifice şi realiste.

Operaţia la urechi

Există numeroase afecţiuni care pot leza urechea iar operaţia se planifică în funcţie de deformările ce se doresc a fi remediate. Pentru a obţine aspectul dorit, anumite părţi ale urechii pot fi mutate, transformate, umplute sau înlăturate.

Intervenţia cea mai frecvent efectuată are ca scop corectarea urechilor voluminoase, proeminente. De obicei, această procedură se practică în anestezie locală cu sedare. În anumite situaţii se preferă însă anestezia generală. Operaţia durează 1-2 ore. În timpul consultaţiei vi se va spune dacă puteţi pleca acasă după câteva ore de supraveghere sau dacă este indicat să rămâneţi in clinică peste noapte.

Incizia se practică în spatele urechii. Cartilajul, ţesutul care susţine urechea, este remodelat şi întărit cu suturi permanente pentru a crea o formă mai plăcută. Pielea şi cartilajul în exces vor fi înlăturate. Cicatricile postoperatorii vor fi ascunse în pliurile naturale ale pielii. Pentru corectarea anumitor deformări, poate fi necesară o incizie pe suprafaţa externă a urechii. Scopul chirurgului plastician este să camufleze orice urmă a operaţiei, pentru a obţine imaginea unei urechi sănătoase şi armonioase.

Postoperator

Postoperator se aplică un bandaj compresiv la nivelul urechii pentru a proteja operaţia. Primele zile după operaţie, capul ar trebui să fie menţinut într-o poziţie elevată.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Dr. Sidonia Susanu,

Medic Primar Chirurgie Estetica Plastica si Microchirurgie Reconstructiva

Director Medical la Susanu Clinic

www.susanuclinic.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012829 (s)