News Flash:

Ce este liftingul facial

19 Martie 2019
449 Vizualizari | 0 Comentarii

Procesul natural de îmbătrânire, desfăşurat la nivelulîntregului organism, este, cu siguranţă, celmai evident la nivelulpielii. Una dintrecaracteristicile la nivel microscopic ale procesului de îmbătrânireîlreprezintăreducereacantităţiişicalităţiifibrelorelasticeşi de colagen, precumşi a matriceiextracelulare (amestec de substanţe care formeazăbureteleîn care se găsescceluleleşifibrele din care estealcătuitfiecare organ al corpuluiuman). 
Datorităacestormodificări are locunfenomen de „îndepărtare” a pieliifaţă de straturilemusculareprofunde, atât la nivelulfeţei, câtşi la nivelulîntregului organism. Princreşterealaxităţiistructurilor de legăturăîntrepieleşimuşchii de sub aceasta, pieleaîmpreună cu stratulsăuadipossuferă, sub acţiuneagravitaţiei, unproces de deplasareînspreînjos.
La nivelulfeţeiacestfenomenestefoarteuşorvizibil, faţacăpătând un aspect îmbătrânitşimohorât. De exemplu, deplasareaînspreînjos a sprâncenelor, chiarşinumai cu 3-4 mm, împreună cu relaxareapielii de la nivelulpleoapeisuperioareşiinferioare cu formareapungilor de sub ochidauregiuniiperiorbitare un aspect îmbătrânit, mohorâtşiapăsător. La acestea se asociază de regulăşideplasareagrăsimiigeniene, cu accentuareaşanţurilordintreobrajişinassaubărbie, precumşiformareapungilor de la nivelulmandibulei. Astfelaparefaciesul general îmbătrânit, uneorichiarînainte de vreme.
La nivelulmembrelorsuperioare, celemaiafectatesuntbraţele (regiuneadintreumărşi cot), formându-se unfel de faldinesteticşi de celemaimulteorisupărător care atârnă sub braţ.
Toraceleşiabdomenulcunoscaceleaşimodificări, care duc la formareaunuiasaumaimultor „colaci” sauchiar al unuiveritabil „şorţ” care „atârnă”, dând un aspect deplorabilsiluetei.
La nivelulmembrelorinferioarecoapselesuntcelemaiafectate, „colăcelul” formându-se maifrecventînparteaceamai de sus a feţei interne aacestora.
De celemaimulteori, procesul de „laxare” tegumentarăestedeterminat nu numai de pierdereasuportuluicolagenic, darşi de reducereastratului de grăsime de sub piele. Înacestfel se formeazăunexces de dermfaţă de straturilesubadiacente, care trebuieîndepărtat. Este foarte important de delimitat clinic cândestenevoiedoar de repoziţionatpieleaînpoziţiasanaturală, cândestesuficientă o umplere cu substanţeautologe (de exemplugrefa de grăsime) sau de sinteză (există o multitudine de produseînacestscop) şicândestenecesarăîndepărtareapieliiînexces.
Liftingulreprezintă o metodă de rejuvenarefacialăşicorporalăprin care se realizeazărepoziţionareapieliişi a stratului de grăsimedeplasate, împreună cu îndepărtareasurplusuluirelativ de piele.
Liftingul facial include tehnici de tratare a uneiasaumaimulteregiuni ale feţei, eventual asociate cu proceduri la nivelulgâtului (regiuneacervicală).
Liftingul facial este ultima solutieînierarhiametodelor de întinerirefacialădupăfillere, toxinăbotulinică, peelingurichimice, tratamente laser şilipofilling. Aceastăintervenţieesterecomandatădupăvârsta de 55-60 ani, şi se recomandăpentrufeţeîmbatrânite, cu pieleîncreţităşi care atârnă – faţă/gat - şipentru care oricealtămetodă de intinerire nu maidărezultate…
Dr. Sidonia Susanu,
Medic PrimarChirurgieEsteticaPlasticasiMicrochirurgieReconstructiva
Director Medical la Susanu Clinic
www.susanuclinic.ro
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014196 (s)