News Flash:

Ce alimente sa ocolesti pentru a te feri de cancer

23 August 2017
245 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulciurile rafinate
Mai mult de un sfert din cazurile de cancer sunt cauzate de dieta nesanatoasa. Vezi ce alimente sunt pe lista celor cu potential cancerigen!
Dulciurile rafinate
La fel ca in cazul descris anterior,anumiti indulcitori alimentari bogati in fructoza sunt inca si mai agresivi si permit o metabolizare mai rapida si mai usoara a celulelor canceroase.
Alimente des consumate, cum ar fi prajiturile, biscuitii, placintele, sucurile si sosurile contin niveluri ridicate de zahar rafinat si sunt direct asociate cu dezvoltarea cancerului.
Studiile realizate de Cancer Epidemiology si Mile Markers arata ca consumul de glucide rafinate poate creste cu pana la 220% riscul de a suferi de cancer de san. Acest fapt se datoreaza indicelui glicemic care creste nivelul de zahar din sange care, la randul sau, favorizeaza aparitia si raspandirea celulelor canceroase in corp.
Prajelile
Hrana prajita, cum ar fi diversele sortimente de fast-food, este asociata direct cu aparitia diferitelor tipuri de cancer, pe langa faptul ca provoaca si alte probleme de sanatate, precum obezitate si boli de inima.
Chips-urile din cartofi sau snacks-urile, de exemplu, contin cantitati insemnate de acrilamida, o substanta cancerigena care se formeaza atunci cand alimentele sunt supuse unor temperaturi ridicate.
Acrilamida se gaseste in alimentele care au fost preparate termic la temperaturi de peste 120 de grade Celsius, adica chips-uri si majoritatea alimentelor de tip fast-food.
Produsele dietetice
Alimentele si bauturile dietetice reprezinta frecvent o alternativa pentru o dieta sanatoasa, care contribuie la scaderea in greutate. Insa, desi aceste alimente contin mai putine grasimi, zahar, calorii sau carbohidrati, ele nu sunt atat de sanatoase precum par si contin ingrediente cum ar fi aspartamul, adica unul dintre cei mai nocivi indulcitori alimentari, care provoaca anomalii congenitale, inclusiv cancer.
Mezelurile
Majoritatea carnurilor procesate, cum ar fi carnatii, sunca sau baconul contin conservanti chimici, coloranti artificiali si un nivel ridicat de zahar si sare, astfel incat acestea sa se mentina proaspete timp indelungat si sa aiba un aspect apetisant. La randul lor, acesti compusi contin nitriti si nitrat de sodiu, care se pare ca ar favoriza aparitia cancerului de colon.
Conservele cu rosii
Majoritatea alimentelor in conserva contin un agent chimic cunoscut sub numele de BPA (Bisfenol A), care actioneaza ca un estrogen si reduce activitatea hormonala normala a organismului. Unele studii au asociat aceasta substanta cu diferite boli cardiace si intestinale, cu infertilitate si alte probleme de reproducere.
Astfel, consumul frecvent de alimente conservate poate favoriza aparitia cancerului, dar mai ales rosiile in conserva care, din cauza aciditatii crescute, absorb mai usor Bisfenolul A.
sursa: clicksanatate.ro

potential cancerigen dulciurile rafinate prajelile mezelurile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016661 (s)