News Flash:

Ce alimente protejeaza cu adevarat creierul

14 Iunie 2016
887 Vizualizari | 0 Comentarii
Cercetatorii de la Academia Americana de Neurologie au identificat, alimentele care ajuta la prevenirea unor boli degenerative, printre care si Alzheimer. Dintre toate alimentele cercetate, studiile arata ca sase alimente au cele mai multe efecte neuroprotectoare.
Somonul. Creierul nostru este compus in mare parte din grasime, care este folosita ca o componenta a membranelor biologice ale neuronilor. Principala functie a acestei grasimi este sa protejeze neuronii si sa ajute la crearea de noi conexiuni intre celule. Grasimea din creier este una bogata in acizi grasi ca omega 3, air pentru acestea somonul este una dintre cele mai bune surse.  Universitatea din Maryland (SUA) a realizat un studiu care arata ca acizii grasi omega-3 sunt utili si pentru a reduce  riscul de boli cardiovasculare, pentru imbunatatirea memoriei si a performantelor cognitive si lupta impotriva depresiei.

Cea mai buna dieta pentru creier
 
Pe locul doi se siteaza fructele de padure. imbatranirea cerebrala este cauzata de procesul de oxidare a neuronilor, cauzat de radicalii liberi. Afinele, murele sau zmeura au o concentratie mare de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si stimuleaza activitatea cerebrala. Antioxidantii sunt una dintre putinele substante pe care corpul uman nu le produce, din acest motiv fiind necesar sa ne aprovizionam cu ei, din alimente. 
Sfecla rosie ajuta si ea prevenirea bolilor degenerative. Astfel, conform unui alt studiu realziat de Universitatea Wake Forest din Statele Unite ale Americii si publicat pe site-ul revistei stiintifice „Nitric Oxide – Biology and Chemistry”, sfecla rosie este bogata in nitrati naturali, facilitand fluxul de sange care alimenteaza creierul. Consumul  zilnic de sfecla rosie ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin in creier.  Totodata sfecla rosie este una din legumele cele mai bogate in antioxidanti, compusi care protejeaza organismul de radicalii liberi, informeaza passeportsante.net.

 Creierul tau nu are aceeasi varsta ca tine!
Uleiul de masline isi auce si el aportul la prevenirea dementei sau a Alzheimerului. Acest lucru a fost releifat printr-un studiu realizat  in anul 2015 de o echipa de cercetatori de la Universitatea  din Chicago. Cercetatorii au finalizat in urma cercetarii  un plan anti-Alzheimer, care reduce cu 53% si  riscul de a dezvolta alte  forme de dementa. Planul, numit si dieta MIND, combina dieta mediteraneana cu una menita sa  sa previna bolile cardiace. in urma acestei combinatii specialistii au obtinut  o lista cu zece grupe de alimente sanatoase pentru creier printre care se numara si uleiul de masline extravirgin. Efevtul benefic al acestuia  este dat de polifenolii prezenti in uleiul de masline cresc capacitatea de invatare si au efecte benefice asupra memoriei.
Un alt aliment cu reale proprietati medicale este si spanacul. Acesta si varza creata se afla printre legumele cu cele mai puternice efecte anti-imbatranire. Calitatile lor vin de la faptul ca  sunt bogate in acid folic (vitamina B9) si vitamina B 6. Aceste doua vitamine protejeaza creierul si  impiedica aparitia bolii Alzheimer, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in martie 2013 si intitulat „Prevenirea atrofierii materiei cenusii,  legata de boala Alzheimer, prin tratament cu vitamina B”.

Elixirul tineretii si frumusetii: vin rosu, ceai verde si curry
 
Siropul de artar se regaseste si el printre alimentele care ajuta la regenerarea creierului uman. Este concluzia unui studiu publicat in luna martie 2016 si prezentat la reuniunea  anuala a American Chemical Society, care  demonstreaza avantajele siropului de artar pentru creier. Consumul acestuia protejeaza celulele nervoase de efectele nocive ale trecerii timpului. Siropul de artar contine peste o suta de substante nutritive benefice pentru creier. „stim deja ca siropul de artar are peste o suta de compusi bioactivi, dintre care unii au proprietati antiinflamatorii”, a declarat presedintele Federatiei producatorilor de sirop de artar din Quebec, Canada. 
Cercetatorii sunt de parere ca ingredientul-cheie al siropului de artar este concentratia sa bogata de fenoli. Compusii fenolici care se gasesc in plante au efecte actioxidante puternice. Resveratrolul este un alt tip de compus fenolic cunoscut pentru efectele sale neuroprotectoare. „Acum, studiile arata ca siropul de artar din Canada are efecte neuroprotectoare similare cu resveratrolul, un compus care se gaseste in vinul rosu”, a spus dr. Navindra P. Seeram.

O pastila care manipuleaza o proteina din creier ne-ar putea scapa de stres
 
sursa: gandul.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimentele boli degenerative alzheimer efecte neuroprotectoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030879 (s)