News Flash:

Ce alimente nu trebuie sa le pui la microunde

29 Noiembrie 2017
8182 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce risti daca mananci produse decongelate la cuptorul cu microunde
Poate ai mai auzit si tu ca simpla folosire a aparatului cu microunde ucide bacteriile, insa nu exista niciun studiu care sa ateste acest lucru. Asadar, nefiind dovedit acest fapt, ramane deocamdata la stadiul de mit, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii precauta atunci cand folosesti acest aparat.
Iata ce mancare nu trebuie incalzita la microunde!
Telina: aceasta este o leguma nelipsita din supe si ciorbe, insa ar fi bine sa o lasi deoparte atunci cand incalzesti mancarea la microunde. Continutul de nitrati din telina poate deveni problematic atunci cand aceasta este expusa la caldura pentru a doua oara si poate deveni toxica, provocand senzatia de greata. 
Oua: in general este recomandat ca ouale sa fie mancate imediat dupa ce au fost gatite la temperatura corespunzatoare. Ele nu trebuie tinute la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Atunci cand le reincalzesti, e nevoie de temperaturi foarte crescute pentru a ucide bacteriile, ceea ce aparatul cu microunde nu prea reuseste sa faca, noteaza divahair.ro. 

Cum sa-ti faci cuptorul cu microunde ca nou, folosind o lamaie 
Spanac: spanacul are un continut mare de nitrati, care poate creste exponential atunci cand acesta este reincalzit. Din acest motiv, cel mai indicat este sa mananci intotdeauna spanacul proaspat gatit si sa nu mai pastrezi resturi, pentru ca acestea pot deveni cancerigene daca sunt expuse la caldura. Totodata, este bine sa retii ca spanacul nu trebuie consumat consumat crud, deoarece contine oxalati, care ar putea favoriza aparitia pietrelor la rinichi. 
Ciuperci: din cauza proteinelor care se degradeaza rapid, ciupercile trebuie consumate imediat dupa ce au fost gatite. Microundele nu sunt suficient de puternice pentru a omori bacteriile dezvoltate dupa mai bine de o zi de la depozitarea la rece, asa ca incearca sa gatesti exact atat cat ai nevoie pentru o masa.
Cartofi: multe persoane cred ca nu prea au ce sa pateasca de la cartofi si chiar ii lasa la temperatura camerei fara grija. Insa daca acestia nu sunt tinuti la frigider, se poate dezvolta o toxina care da botulism, al carei efect este amplificat atunci cand cartofii sunt incalziti la microunde. Avand in vedere ca oricum nu mai sunt la fel de gustosi dupa ce se racesc, chiar daca sunt incalziti, ar fi bine sa consumi cartofii imediat dupa preparare.

Ce risti daca mananci produse decongelate la cuptorul cu microunde 
Pui: compozitia proteica a puiului se modifica atunci cand este tinut la rece si apoi reincalzit. Aceasta schimbare poate provoca probleme digestive. Pentru ca probabil vei tine totusi pui la frigider si vei dori sa il incalzesti, tine minte ca acesta trebuie sa fie fierbinte in interior, nu doar la suprafata, atunci cand il scoti din cuptorul cu microunde. 
Sfecla: ca regula generala, e bine sa retii ca sfecla se mananca rece dupa ce o gatesti, tocmai din cauza continutului mare de nitrati, care devin toxici atunci cand aceasta este incalzita din nou. Daca risti si mananci sfecla incalzita, e posibil sa te confrunti cu dureri de stomac.
Orez: pare greu de crezut ca poti sa patesti ceva de la orez, dar se pare ca nu e exclus ca acesta sa duca la toxiinfectie alimentara. Problema incepe inca de la gatire: chiar si in timpul fierberii exista spori care pot supravietui. Apoi, cand orezul este lasat la temperatura camerei, acestia se inmultesc si pot provoca diaree si greata. Incalzirea orezului nu ajuta la eliminarea acestor spori. Asadar, orezul este inca un aliment pe care e bine sa il consumi imediat dupa ce l-ai gatit.

microunde aparat mancare telina oua spanac ciuperci cartofi pui sfecla
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1857 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037860 (s)