News Flash:

Ce aliment ne poate face rau in timpul postului

23 Februarie 2017
994 Vizualizari | 0 Comentarii
Uleiul poate fi extrem de daunator pentru organism, mai ales daca il consumam din abundenta, asa cum se intampla in timpul postului. Nutritionistul Mihaela Bilic crede ca si consumul de nuci si migdale trebuie sa fie limitat in aceasta perioada, pentru ca acestea contin 40% ulei.
Uleiul in postul trebuie sa fie la fel de rar precum pestele. “Daca tot suntem in saptamana alba si ne pregatim de postul Pastelui, nu strica sa vorbim putin despre ulei. In primul rand pentru ca suntem romani si avem uleiul de gatit in sange, apoi pentru ca fiind vegetal exista riscul sa il consumam din abundenta, mai ales in post.
Nu stiu daca au fost nutritionisti de fata atunci cand s-au pus bazele religiei, insa limitarea consumului de ulei este mai importanta decat eliminarea oului si produselor lactate. Cand vrem sa-i dam o pauza ficatului si metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe langa produsele de origine animala trebuie obligatoriu sa renuntam si la ulei, indiferent daca e de floarea soarelui sau de masline.
Daca aveti curiozitatea sa vedeti cat de rare sunt dezlegarile la ulei, si vin din timpul postului, veti fi uimiti. De asemenea, este interesant ca uleiul si vinul au fost puse in aceeasi categorie, a placerilor alimentare ce trebuie limitate. Daca analizam putin, vedem ca prin eliminarea uleiului dispar din meniul de post toate mancarurile gustoase: zacusca, salata de vinete si humus, pateu vegetal, cartofi prajiti, snitel de soia, produse de patiserie si de cofetarie (pentru ca margarina tot ulei este). Ce mai ramane? Ciorbe si mancaruri de legume (gatite fara ulei!), fainoase, cartofi, paine, mamaliga, toate leguminoasele boabe (fasole, mazare, linte, soia, naut)’’, precizeaza nutritionistul Mihaela Bilic pe Facebook.  
In opinia specialistului, salatele pot reprezenta o capcana. ”Atentie si la salate, fara ulei nu se prea poate, iar semintele si oleaginoasele (nuci, alune, migdale) au 40% ulei.
Departe de mine dorinta de a fi carcotasa, dar decat sa tinem post si sa mancam pe saturate alimente bogate in ulei, mai bine nu tinem deloc. Postul nu face bine si nu ajuta organismul decat atunci cand presupune mancare putina si dietetica, adica fara grasime. Postul inseamna sa nu te saturi, sa simti lipsa, sa te confrunti cu foamea. Asta e esenta, simbolul, scopul. Si da, exista un rau mai mare decat uleiul, pe care religia nu l-a luat in calcul, pentru ca nu exista: grasimea vegetala de palmier si de cocos”, mai spune Mihaela Bilic, potrivit gandul.info.

uleiul daunator organism mihaela bilic
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014410 (s)