News Flash:

Ce afectiuni putem trata cu castanul comestibil?

12 Iulie 2012
2023 Vizualizari | 0 Comentarii

Castanul comestibil este originar din sudul Europei si Asia Mica. In Romania este cultivat in livezi specializate (mai ales in judetul Maramures) sau pe marginea drumurilor. Este un arbore ce poate atinge inaltimi de 20-35 m, cu trunchil gros, ce poate atinge chiar si 2 m diametru. Frunzele sale sunt lungi, lanceolate si adanc crestate. Florile sale sunt monosexuate, dispuse pe niveluri diferite - cele masculine in partea superioara, iar cele feminine in partea inferioara a arborelui. Castanul comestibil infloreste la inceputul lui iulie. toamna se formeaza intre 3 si 7 fructe independente- castanele - protejate de o manta tepoasa, ce se coc in octombrie. Mantaua se deschide progresiv si astfel sunt expuse fructele, care au o placuta culoare maroniu-castanie si care sunt comestibile.
Dintre componentele chimice amintim: uleiuri, protide, hidrati de carbon, vitaminele: B1, B2, C, E, saruri minerale, tanin, castalina, castalgina, vascalina, vescalgina, alcool triterpenic, acizi. Principalele sale calitati sunt: antiseptic, antianemic, energetic, remineralizant, tonic nervos si muscular. In fitoterapie este utilizat fructul.
Uz intern:
- afectiuni coronariene, afectiuni venoase sau arteriale, astenie fizica si psihica, anemie, batranete, convalescenta, crestere, decalcifiere, depresie, flebite, hemoroizi, osteoporoza, stomatita, tromboflebita, varice - se consuma fructele coapte sau piure.
 
Contraindicatii:
- Consumul castanelor sub orice forma este contraindicat obezilor si bolnavilor de diabet.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019867 (s)