News Flash:

Catina previne avitaminoza

14 Februarie 2014
1789 Vizualizari | 0 Comentarii
Catina previne avitaminoza - Aceste fructe sunt regeneratoare si revigorante si pot fi adjuvante în avitaminoze. In special în anotimpul rece, catina, bogata în vitamina C, completeaza doza zilnica necesara persoanelor anemice si a celor care depun eforturi fizice si intelectuale.

Vezi si: Catina

Cardiacii si convalescentii pot beneficia de puterea terapeutica a catinei. Fructele acestui arbust contin apa-în proportie de 80-85%, zaharuri, cantitati semnificative de saruri minerale (calciu-211,8 mg % , fosfor-194,4 mg %, potasiu-165 %) si foarte multe vitamine: A, complexul B si aminoacizi esentiali. Fructele au si o actiune de protectie vasculara, retiniana si intestinala.

vezi si: Catina - un foarte bun medicament

Catina se consuma, mai ales, sub forma de ceai si gem. In sezonul rece se consuma cate doua cani de ceai pe zi (doua lingurite de fructe uscate infuzate 10 minute într-o cana de apa fierbinte).

Vezi si: Catina lupta eficient cu anemiile 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

catina avitaminoza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1925 (s) | 34 queries | Mysql time :0.053972 (s)