News Flash:

Cata sare ar trebui sa pui in apa in care fierbi pastele

24 Iunie 2019
207 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu toate ca primesti aceasta recomandare, putine dintre aceste retete te invata si cata sare ar trebui sa pui in apa pentru paste. Iata cata sare ar trebui sa pui in apa pentru paste!

Salinitatea oceanelor este cunoscuta - aproximativ 3,5% in medie, iar retetele o extrapoleaza rareori in masuratori reale. Apa de mare contine aproximativ 35 de grame de sare dizolvata pe litru. Chiar daca apa de la robinet contine o cantitate mica de sare, este vorba despre ceea ce ar trebui sa adaugi pentru a simula salinitatea marii. Daca ti se pare ca 35 de grame de sare reprezinta o cantitate prea mare, este vorba despre 2 linguri de sare fina sau un sfert de cana de sare kosher per litru de apa, mai exact.

Daca ai inghitit vreodata o gura de apa de mare, stii deja ca 35 de grame de sare per litru de apa inseamna o cantitate mare de sare. Chiar daca cea mai mare parte a acestei cantitati de sare ajunge sa fie aruncata atunci cand gatesti paste. Insa de ce este apa de mare folosita ca referinta pentru condimentarea apei pentru paste? Poate ca cei mai multi oameni nu isi aduc aminte exact gustul apei de mare pentru a-l reproduce cu exactitate.
Acestia stiu doar ca este foarte sarat. Atunci cand oamenii sunt invatati sa obtina un gust la fel de sarat ca al apei de mare, acestia isi dau seama ca trebuie sa adauge o cantitate perceptibila de sare si ca trebuie sa guste apa inainte sa adauge pastele la fiert.

Gustarea preparatelor pentru a vedea daca sunt suficient de sarate reprezinta o abilitate culinara vitala. Dar gustarea apei fierbinti nu este o actiune la fel de placuta. De aceea este important sa urmezi instructiunile de condimentare. Ar trebui sa estimezi cantitatea de sare care trebuie adaugata pe baza marimii vasului pe care il folosesti daca nu poti pe baza litrilor de apa. Bineinteles, cantitatea exacta de sare depinde si de volumul vasului si de preparatul pe care il faci. Mai exact, intentionezi sa folosesti apa de la paste si pentru a gati sosul de paste? O reteta de penne puttanesca va avea nevoie de o cantitate mai mica de sare decat o reteta de spaghetti aglio e olio. Bazandu-te pe experienta ta si pe gust, poti adauga oricand mai multa sare. Dar este important sa nu adaugi mai putina. sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fierbere paste retete paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021556 (s)