News Flash:

Cata cacao este de fapt in ciocolata obisnuita

21 Februarie 2017
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi multi cunosc beneficiile grozave ale ciocolatei, putini sunt constienti de faptul ca ciocolata din comert nu contine de fapt cacao pura, ci mai degraba un surogat ieftin!

Studiile stiintifice care lauda proprietatile deosebit de sanatoase ale ciocolatei nu se refera la ciocolata de la magazinul din cartier, ci mai degraba la cacaua de prima calitate. În continuare îti vom explica mai amanuntit cum stau lucrurile.

Pe mai toate produsele din import, fie ca este vorba de batoane de ciocolata ieftine sau de bomboane fine de ciocolata, pe lista de ingrediente se precizeaza ca ciocolata respectiva contine cocoa, si nu cacao pura. La noi, termenul de cocoa se traduce tot prin cacao, asa ca pe etichetele traduse o sa întalnim mereu sub denumirea de „cacao".

Ce se intampla daca bei o cana de cacao inainte de culcare? 

Ideea este ca pe eticheta originala a produsului sa apara termenul cacao ca sa te asiguri ca, cacaua respectiva este de buna calitate.

La noi în tara, cei doi termeni sunt usor confundati între ei, pentru ca, practic, denumesc acelasi lucru... dar cocoa si cacao nu sunt aceeasi materie prima! Cocoa (pe eticheta originala) desemneaza o cacao procesata si prajita la temperaturi ridicate.

Cacao, în schimb (pe eticheta originala), este un produs obtinut prin presarea la rece a boabelor de cacao neprajite. Procesul de obtinere a cacauai de buna calitate nu presupune rafinare, si retine toti antioxidantii din cacao pe care prajirea îi distruge.

Asa cum sunt majoritatea dulciurilor din ciocolata de pe piata din Romania, la fel ca în cazul multor altor fabricanti mondiali, produsele din ciocolata nu pot fi catalogate drept ciocolata adevarata! Pe timpul procesului de fabricatie, untul de cacao este amestecat cu alte uleiuri vegetale.

Acesta este un mod mai ieftin de a produce ciocolata, dar problema este ca produsul finit nu mai intra în categoria ciocolatei... Multe astfel de produse mai contin si sirop de zahar sau sirop de porumb cu continut mare de fructoza, si folosesc lecitina de soia pe post de emulsificator.(vezi eticheta oricarei ciocolate de pe piata).

Ciocolata in stare pura, un nou drog in cluburile europene: de ce ajung tinerii sa „traga pe nas" praf de cacao 

Studiile arata ca ciocolata neagra este net superioara celei obisnuite. De fapt, cu cat ciocolata contine o concentratie mai mare de cacao, cu atat produsul este mai sanatos. Profesorul dietetician Joy DuBost, purtatoare de cuvant pentru Asociatia Dieteticienilor Americani, sfatuieste consumatorii sa cumpere doar ciocolata slab-procesata cu continut de cacao de cel putin 65 la suta.

Ciocolata neagra are o concentratie mai ridicata de antioxidanti decat ciocolata cu lapte, plus ca ciocolata cu lapte contine si cantitati mai mari de zahar adaugat si grasimi nesanatoase.

Mai mult, produsele lactate inhiba de fapt absorbtia antioxidantilor continuti de cacao! Iata de ce este mai bine sa îti prepari propria ciocolata acasa! Doar astfel te poti asigura ca produsul finit ofera cu adevarat proprietatile benefice mult cautate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata cacao pura surogat ieftin cocoa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1942 (s) | 34 queries | Mysql time :0.080057 (s)