News Flash:

Cat de daunatoare este GELOZIA intr-un cuplu

3 Februarie 2014
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
Gelozia şi iubirea merg mână în mână dar asta nu înseamnă că fac şi casă bună! Cum să îţi controlezi nesiguranţa pentru o relaţie armonioasă.

Gelozia pozitivă
„Gelozia într-o relaţie este ca sarea în bucate. Puţină poate spori savoarea dar prea multă poate să strice plăcerea şi în anumite circumstanţe îţi poate pune viaţa în pericol.” Maya Angelou

Vezi si: Iubitul tau face crize de gelozie? Iata cum este bine sa reactionezi
 
Cu alte cuvinte, gelozia poate fi un factor pozitiv într-o relaţie. Singurul fapt care determină dacă are o influenţă pozitivă sau negativă este felul în care este exprimată şi cum i se răspunde. Dacă gelozia te face să fii mai atentă cu partenerul şi mai grijulie, pentru că nu vrei să îl pierzi, atunci este un lucru bun. Dar atunci cand se ajunge la certuri şi accese de furie fără motive temeinice poate determina relaţia să se curme brusc.
Din păcate exemplele negative sunt cel mai des întalnite, aşa că trebuie să învăţăm să ne ţinem nesiguranţa în frau.

Vezi si: Gelozia – un rau necesar
 
Eşti geloasă fără motiv?
Iubitul tău nu ţi-a oferit niciodată motiv să fii geloasă sau suspicioasă în privinţa altei tipe dar tu eşti mereu în alertă cand apar alte femei în jur. Simţi nevoia să îl controlezi: unde se duce, cu cine se duce, cat stă şi îl suni să îl verifici din oră în oră. Nu ţi-a oferit niciodată niciun motiv de îndoială şi tu îl tratezi ca pe un infractor. Cat crezi că va mai îndura aceast tratament injust?
Ce se poate întampla.
Eşti geloasă pe colega lui de la job şi îl iei mereu la întrebări în privinţa ei. Ajungi să ai crize de gelozie dacă vezi un comentariu de la ea pe profilul de Facebook sau dacă vezi cel mai inocent mesaj în telefon, pe care îl interpretezi într-un mod total fantezist. Este posibil ca din cauza presiunilor tale „sigur mă înşeli cu Cristina” ca el să ajungă să ia în considerare această variantă din cauza ta. „Dacă tot sunt acuzat pe nedrept, de ce să nu o fac, atunci”?

Vezi si: Gelozia in cuplu. Care sunt urmarile scenelor de gelozie
 
Eşti geloasă cu motiv.
Dacă partenerul tău are antecedente atunci există, într-adevăr, riscul de a „călca stramb” din nou. Cu toate astea, nu este o regulă generală, iar dacă acesta ţi-a oferit destule motive să îl crezi că istoria nu se va mai repeta, atunci ar fi cazul să renunţi la crizele de gelozie. Relaţia voastră trebuie să fie construită pe încredere, altfel nu aveţi niciun viitor împreună.
Gelozia iraţională
Părinţii tăi s-au despărţit din cauza infidelităţii, fostul te-a înşelat cu cea mai bună prietenă, eşti foarte posesivă, sau oricare altul ar fi motivul tău, nu trebuie să îl laşi pe iubitul tău să sufere din cauza nesiguranţei tale. Explică-i care sunt temerile tae şi încercaţi împreună să lucraţi cu ele, să le depăşiţi împreună. Important este să recunoşti că ai greşit şi să vrei să te schimbi şi relaţia voastră se va ameliora simţitor.
Invaţă să îţi controlezi sentimentele şi să nu strici o relaţie perfectă din cauza unor nesiguranţe şi a încăpăţanării. Nu te lăsa pradă geloziei, nici măcar atunci cand ai motive să o faci. Decat să îţi faci rău langă un bărbat în care nu ai încredere, lasă-l şi continua-ţi viaţa single. Vei descoperii treptat şi beneficiile!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gelozia iubirea relatie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015026 (s)